Vesisankarit valloittavat Imatran uimahallin ensi maanantaina ja tiistaina

MIKA STRANDÉN

Vesisankarit valloittavat Imatran uimahalklin ensi viikon alussa.

Suosittu Vesisankarit -tapahtuma valtaa Imatran uimahallin ja urheilutalon ensi maanantaina ja tiistaina. Tuolloin Imatran alakoululaiset, lähes 400 oppilasta, harjoittelevat vesillä liikkumisen taitoja toiminnallisilla rastipisteillä.

Uimahallissa uimaseura Uinti Imatra haastaa koululaiset kellumaan ja uimaan pelastusliivit päällä. Imatran kaupungin liikuntapalveluiden rastilla harjoitellaan vedestä pelastautumistaitoja, sukeltamista ja hauskuutellaan vesipallon merkeissä. Imatran VPK opastaa pelastusrenkaan heittämistä koululaisille.

Palloiluhallissa Imatran Purjehdusseura tutustuttaa koululaiset purjehduksen maailmaan reunalaudan avulla. Etelä-Karjalan Liikunnan ja Urheilun rastilla haastetaan kehoa tasapainoiluun ja temppuiluun. Imatran Voiman rastilla testataan koululaisten tarkkuutta ja ketteryyttä. Imatran kaupungin liikuntapalveluiden rastilla kohotetaan kuntoa uimarin kuntoliikkeiden avulla. Liikunta Yhdistää -hankeen ja Imatran kaupungin liikuntapalveluiden yhteisellä rastilla testataan nopeutta pelastusviestillä.

Kevään 2017 aikana Koululiikuntaliiton koordinoimia Vesisankarit -tapahtumia järjestetään yhteensä viidellätoista eri paikkakunnalla ympäri Suomen.

Uinninopetusta Imatralla jo 50-vuoden ajan

Imatralla on järjestetty uinninopetusta 50-vuoden ajan. Uinninopetus alkoi huhtikuussa 1966, jolloin opetukseen osallistui 3 700 koululaista. Yhden päivän aikana uimassa kävi kymmenen luokkaa ja 131 luokan kierros kesti 13 päivää.

Vuonna 1967 jokaisella luokalla oli yhdeksän opetuskertaa. Poikien uimaopettajana toimi Martti Nenonen ja tyttöjen Terttu Rautio. Apukouluttajina ja valvojina toimivat yhdeksäsluokkalaiset vapaaehtoiset.

Tänä päivänä 1.-–4. luokat käyvät uinninopetuksessa neljä kertaa lukuvuoden aikana ja 5.–6. luokat kaksi kertaa. Esikoululaiset käyvät uimassa neljä kertaa lukuvuoden aikana. Harjaantumisluokat käyvät uinninopetuksessa kuusi kertaa lukuvuoden aikana.

Vesisankari -tapahtuma maanantaina 22.5. kello 9.00–11.30 ja tiistaina 23.5. kello 9.00–14.30.

Tenho Tiilikainen

Tenho Tiilikainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat