Puumala on Suomen toiseksi paras mökkikunta – Ruokolahti ylsi sijalle 19

Puumala, Mäntyharju, Mikkeli ja Savonlinna ovat Suomen parhaimpia mökkikuntia. Ilta-Sanomien listauksen kymmenen parhaan joukossa on viisi eteläsavolaista kuntaa.

Vesa Vuorela

Puumala on suosittu Etelä-Savon mökkikunta.
Puumala on suosittu Etelä-Savon mökkikunta.

Ilta-Sanomat selvitti Suomen parhaan mökkikunnan. Voittaja on Kustavi, mutta Puumala on listauksena heti toisena, 115,8 pisteellä. Listauksessa on mukana kaikkiaan 295 kuntaa. Ruokolahti löytyy sijalta 19, Rautjärvi sijalta 93 ja Imatra sijalta 229.

Ilta-Sanomat koosti mökkikuntalistauksen viiden eri tilaston perusteella. Listauksessa tarkasteltiin mökkien määrää suhteessa kunnan asukaslukuun, mökkimurtojen määrää suhteessa kunnan mökkien määrään, kesän keskilämpötilaa ja sademäärää. Lisäksi Ilta-Sanomat toteutti suuren mökkikuntakyselyn, jonka vastaukset otettiin huomioon listauksen muodostamisessa.

Kunnat pisteytettiin tilastojen perusteella, ja pisteitä sai kunnan suosiosta, mökkien lukumäärästä ja keskilämpötilasta. Kunnat menettivät pisteitä murtoherkkyydestä ja sateisuudesta. Pisteet suhteutettiin toisiinsa niin, että paras kunta sai aina 100 pistettä ja huonoin nolla. Vertailun maksimipistemäärä oli 200.