Konepellissä lukee ajathojnannuk — kunnanjohtaja repäisi Miehikkälässä ja teippautti autonsa kokonaan kunnan väreihin

Kunnanjohtaja Arto Ylönen halusi autostaan mahdollisimman paljon huomiota herättävän, jotta se markkinoi tehokkaasti Miehikkälää. Ja sellainenhan siitä tuli.

Antti-Jussi Larvio

Miehikkälän kunnanjohtaja Arto Ylönen päätti markkinoida Miehikkälää myös omalla autollaan. Toive oli, että autosta tulee huomiota herättävä.
Miehikkälän kunnanjohtaja Arto Ylönen päätti markkinoida Miehikkälää myös omalla autollaan. Toive oli, että autosta tulee huomiota herättävä.

Miehikkälän kyläteillä ja muuallakin on torstaista lähtien liikkunut auto, josta käy heti selväksi mistä ja kenen se on. Miehikkälän kunnanjohtaja Arto Ylönen on päättänyt viedä Miehikkälää Suomen tiekartalle teippauttamalla autonsa Miehikkälän väreihin.

— Viime vuoden syksyllä sain idean työmatkalla, kun näin jonkun firman teipatun auton. Silloin ajattelin, että sitähän voisi meillä Miehikkälässäkin hyödyntää, kunhan sen tekee potenssiin kaksi eli mahdollisimman huomiota herättävästi, vähän ralliautomaisesti. Kenellekään ei saa jäädä epäselväksi mistä ollaan, Ylönen kertoo.

Ylösen auto ei varmasti jätä epäselväksi, mitä kuntaa sillä markkinoidaan. Ovissa lukee isoilla kirjaimilla Miehikkälä ja kunnan nimen alla on kunnan kaikkien 11 kylän nimet pienemmillä teksteillä. Konepellissä on vielä ajathojnannuk, jotta edellä ajavakin voi taustapeilistä lukea, mikä mies on tulossa. Sivuikkunoissa on Ylösen nimi Suomen lippujen kera.

— Kylät laitettiin auton kylkiin näkyviin, koska Miehikkälän valtti ovat juuri kyläyhteisöt.


Ylönen kertoo ajavansa vuodessa noin 50 000 kilometriä, joten näkyvyyttä eri puolilla Suomea on luvassa.

Kyseessä on Ylösen oma auto ja kunnan panos markkinointikampanjaan jäi noin 2 000 euron hintaisen teippauksen kustantaminen.

Ylönen sanoo, ettei vielä ole vielä päätetty, sovelletaanko näyttävää teippausta myös kunnan omiin ajoneuvoihin.

— Ei ole asiaa vielä mietitty. Tämä oli sellainen ensimmäinen kokeilu. Kunnallahan on esimerkiksi kotipalvelussa autoja, mutta toisaalta ne kiertävät vain kunnan alueella.

Ylönen uskoo olevansa Suomen ainoa kunnanjohtaja, joka ajaa yhtä selkeästi työnantajansa värejä kantavalla autolla.
— En ole kuullut, että muilla kunnanjohtajilla olisi vastaavia. Enkä osaa sanoa, tuleeko olemaankaan.

Hän toteaa informoineensa hyvissä ajoin myös vaimoaan siitä, että perheen ainoan auton ulkonäky muuttuu radikaalisti.

— Juu, kyllä hän oli tästä tietoinen. On tottunut tämmöiseen.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut