Kamppailulajiaktiivit eivät jääneet neuvottomiksi Imatran hankalien tilavaihtoehtojen kanssa, vaan perustivat oman salin Mansikkalaan

Mansikkapaikan yläkertaan avautuu liikuntatila, joka tuo helpotusta haastavaan tilapulaan.

Silva Laakso

Mikko Kostamo halusi perustaa oman harjoittelupaikan, sillä seuran treeneissä pääsi liikkelle liian harvoin tilanpuutteen vuoksi.
Mikko Kostamo halusi perustaa oman harjoittelupaikan, sillä seuran treeneissä pääsi liikkelle liian harvoin tilanpuutteen vuoksi.

Liikunnan harrastajat ovat olleet haastavassa paikassa, kun kouluja ja niiden liikuntatiloja on suljettu yksi toisensa jälkeen. Liikuntatilat ovat olleet kortilla ja harjoitustoimintaa ei ole voitu järjestää niin paljon kuin olisi haluttu.

— Pakkohan treenata muutenkin kuin kerran viikossa, jos lajissa aikoo kehittyä, tietää Mikko Kostamo.

Sen vuoksi Kostamo päättikin ryhtyä harrastuskavereidensa kanssa tuumasta toimeen ja perustaa oman tilan harrastuksilleen. Kostamon ja muiden perustajien taustat ovat muun muassa kamppailulajeissa, kuten kenjutsussa, hokutoryu - ja hermopistejujutsussa. Urheilutalolta löytyy tilat varsinaisiin harjoituksiin, mutta omatoimiselle treenille ei ollut paikkaa.

— Itellä on ollut haaveena jo pidemmän aikaa, että voisi olla omat tilat. Ja meillä on tiivis porukka, joista muutkin innostuivat tästä, Kostamo sanoo.

Pehmustettua lattiaa on lähes 60 neliötä.

79 neliön tilaan rakennettiin vajaa 60 neliön pehmustettu tatami, jolla kelpaa painia ja harrastaa muutakin.

Kostamo nimittäin toivoo, että paikalle löytäisivät muutkin, kuin vain kamppailulajien harrastajat. Tilat sopisivat vaikka joogaan, lasten harrastetoimintaan ja vaikka mihin, Kostamo luettelee. Tarkoitus on, että tiloja voi vuokrata halukkaille tunti kerrallaan.

— Me ei rajata millään tavalla sitä, kaikki jotka harrastaa liikuntaa voivat tulla, Kostamo kertoo.

Air-Bu Art Centeriin pääsee tutustumaan lauantaina 16. helmikuuta kello 12—16.

Harjoitussalin taustalta löytyvät Timo Heritty, Tiina Karvonen, Juha Koivistoinen ja Mikko Kostamo. Edessä makaa Marko Tiihonen.
Harrastetiloista löytyvät myös kaikki tarpeellinen peseytymiseen ja vaatteiden vaihtoon.
Perustajien kamppailulajitausta näkyy seinällä.
Tiloista löytyy myös leuanvetotankoja, hyppynaruja ja nyrkkeilysäkkejä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset