Savu tyhjensi Simpeleen kirkon kesken sunnuntain jumalanpalveluksen

Tekninen vika sytytti Simpeleen kirkon ilmastoinnin konehuoneessa pienen palon sunnuntaina.

Olli-Pekka Härmä

Simpeleen kirkossa syttyi aamulla tulipalo, jossa kukaan ei loukkaantunut. 
Simpeleen kirkossa syttyi aamulla tulipalo, jossa kukaan ei loukkaantunut. 

Silva Laakso

Pelastuslaitos sai ilmoituksen tulipalosta kello 11.08. Se havaittiin, kun kirkon ilmastointia säätelevästä konetilasta alkoi tulla savua. Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin mukaan palo sammui itsestään, eikä siitä aiheutunut vaaraa kirkossa olleille. 

Kirkossa oli tapahtumahetkellä käynnissä jumalanpalvelus ja kirkko tyhjennettiin kun savu huomattiin. Tilanteen kävivät tarkastamassa Simpeleen palokunnan yksiköt, jotka suorittivat savutuuletuksen ja tarkistivat, että palo on varmasti sammunut. 

Päivystävän palomestarin mukaan jälkiseurannasta vastaa kirkon suntio. Palon syttymissyyksi epäillään teknistä vikaa, joka sai alkunsa sähkökaapista, jossa yhden sulakkeen pohja oli syttynyt palamaan. Samalla oli syttynyt myös yläpuolella olevaa materiaalia. 

Simpeleen kirkko vihittiin käyttöön vuonna 1933. Sen on on suunnitelleet arkkitehdit Elsa Arokallio ja Elsi Borg. Simpeleen kirkko toimii Rautjärven seurakunnan pääkirkkona.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut