Omakotitalon kellariin tunkeutunut ja öljykattilan rikkonut mies tuomittiin 19 eri rikoksesta – Käräjäoikeus tuomitsi yhteensä neljä ihmistä lukuisista petoksista ja varkauksista

Mies aiheutti kellarissa oleskellessaan yli 9 000 euron vahingot.

Anu Kiljunen

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on antanut tuomion neljälle ihmiselle lukuista petoksista, näpistyksistä ja varkauksista. Kuvituskuva.
Etelä-Karjalan käräjäoikeus on antanut tuomion neljälle ihmiselle lukuista petoksista, näpistyksistä ja varkauksista. Kuvituskuva.

Neljälle ihmiselle on annettu tuomiot lukuisista petoksista, näpistyksistä, varkauksista ja varkauden yrityksistä. Syytekohtia on yli 20.

Syytetyt olivat muun muassa myyneet olemattomia konserttilippuja verkossa ja anastaneet puutarhatyökaluja ja sahoja piharakennuksista.

Yksi syytetyistä miehistä oli tunkeutunut Lappeenrannassa sijaitsevan omakotitalon kellariin ja oleskellut siellä joitain päiviä. Kellarissa olleessaan mies oli rikkonut öljykattilan, ultraäänipesurin, harrastusvälineitä ja työkaluja, maalannut seiniä sekä sotkenut paikkoja. Asukkaat eivät olleet kotona. Vuonna 1995 syntynyt mies aiheutti kellarissa noin 9 000 euron vahingot.

Mies otettiin kiinni talon pihalta. Hän ei muistanut, miten oli sinne päätynyt, mutta piti mahdollisena, että oli aiheuttanut vahingot.

Olemattomia keikkalippuja myytiin netissä

Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi miehen kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen 19 eri rikoksesta. Hänen on maksettava rikoksillaan aiheuttamistaan vahingoista yhteensä noin 11 000 euron korvaukset korkoineen.

Lisäksi mies oli myynyt vuonna 2001 syntyneen naisen kanssa olemattomia keikkalippuja verkossa. Nainen sai 65 päiväsakkoa kahdeksasta petoksesta.

Naisen tuloilla maksettavaa tulee 390 euroa. Lisäksi hänen on maksettava toisen syytetyn kanssa yhdessä noin 479 euroa korvauksia olemattomia lippuja ostaneille.

Kolmas syytetty, vuonna 2000 syntynyt mies tuomittiin muun muassa varkaudesta, varkauden yrityksistä ja lievistä petoksista 40 päivän vankeuteen sekä maksamaan noin 1 800 euroa korvauksia aiheuttamistaan vahingoista.

Neljäs syytetty, vuonna 1995 syntynyt mies tuomittiin 30 päivän vankeuteen varkauden yrityksestä.

Teot tapahtuivat Lappeenrannassa viime vuoden kesä–joulukuussa.

Tuomio ei ole lainvoimainen, vaan siitä voi valittaa Itä-Suomen hovioikeuteen.

Luetuimmat