Punkaharjulle lyötiin oma juhlaraha, josta tullee aikanaan keräilyharvinaisuus

Kansallismaisemat-sarjaan kuuluvaa juhlarahaa painettiin tasan 15 000 kappaletta.

Punkaharju-juhlarahassa esitellään suomalaisten tajuntaan iskostunut harjureitti, jolla kulkeva tie on äänestetty vuosisadan tieksi.

Suomen Rahapaja on lyönyt kansallismaisemia esittelevään rahasarjaansa Punkaharju-juhlarahan. Rahoja on myynnissä 15 000 kappaletta.

Juhlarahan tunnuspuoli kuvaa näkymää Punkaharjun yltä ja arvopuolelle on lyöty kuva Suomen kartasta. Juhlarahan ilmeen suunnittelivat Erkki Vainio ja Mari Metso  Hannu Vallaksen ottaman valokuvan perusteella.

Suomen Rahapaja julkaisee perusmetallisen juhlarahasarjan suomalaisista kansallismaisemista. Suomalaiset äänestivät juhlarahoihin yhdeksän suosituinta kansallismaisemaa kesällä 2017. Sarjasta on aiemmin julkaistu Pallastunturit sekä Koli.

Tulevana maanantaina 18. kesäkuuta julkaistavan rahan nimellisarvo on viisi euroa. Yhden keräilylaatuisen proof-kolikon hinta Rahapajan verkkokaupassa on 22,40 euroa ja kymmenen tehdaslaatuisen unc-kolikon sarja 63,20 euroa.

Punkaharju -juhlarahoja tarjotaan verkkokaupassa myös läpinäkyvässä pussissa, johon on pakattu 100 kappaletta tehdaslaatuisia kolikoita.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat