Antti Kuusi harjoittelee Imatralla omakotiasumista ja haaveilee lenkeistä vesisateessa seuranaan labradorinnoutaja, lue tästä Uutisvuoksen ketjuviestihaastattelu!

Minna Mäkinen

Antti Kuusi on tyytyväinen tämänhetkiseen elämäänsä Imatralla. Hän aikoo olla täällä myös viiden vuoden kuluttua.
Antti Kuusi on tyytyväinen tämänhetkiseen elämäänsä Imatralla. Hän aikoo olla täällä myös viiden vuoden kuluttua.

Uutisvuoksi tekee joka viikko Ketjuviesti-haastattelun jostakusta paikallisesta henkilöstä. Hänelle esitetyt kysymykset voivat olla mitä tahansa maan ja taivaan väliltä. Tällä kertaa kysymyksiin vastasi aiemmin Imatran kaupungilla työskennellyt Antti Kuusi. Kuusi paljastaa muun muassa, asuuko hänessä Imatran voima.

Lue haastattelu tästä!

Antti Kuusi, onko syystyöt jo tehty?

— No ei! Niitä on jonossa kauhea määrä: kaikki pihatyöt, halot, sokkelin esiin kaivaminen, autotallin siivous... Menossa on ensimmäinen vuosi omakotitalossa. Muutimme helatorstaina ja rutiinia puuttuu vielä.

Millä taidoilla pääset brassailemaan?

— Aika kova kitaransoittaja olen, vaikka iän myötä näyttämisenhalu onkin karissut. Soitan Abbaa, Beatlesia, U2:ta. Ja minulla on myös ihan maailman parhaita ystäviä, vaikkei heitä kerkeä aina näkemään.

Onko Imatran voima sinussa?

— Olen ollut täällä jo niin pitkään, että minussa alkaa varmasti olla yhdistelmä karjalaisuutta ja savolaisuutta. Olen oppinut arvostamaan tätä kaupunkia niin, että Imatraa ei ole vaikea kehua kävijöille.

Teatteri, elokuva vai jalkapallo-ottelu?

— Sanon kyllä niille kaikille. Yleensä käyn katsomassa Irti-teatterin ja kesäteatterin esitykset. Nyt jäivät kyllä Linnan juhlat näkemättä. Savonlinnan oopperajuhlillakin olen ollut kerran ja se oli mielettömän hyvä kokemus.

Mikä saa sinut ärsyyntymään?

— Epärehelliset ja epämääräiset ihmiset. Jos joku pettää minun luottamukseni, se on sillä selvä.

Mitä tulee mieleen rallatuksesta holiday, holiday, holiday club?

— Se, että se on loistava työnantaja. Pääsin Rauhaan myyntineuvottelijaksi Imatran kaupungin hommista. Siellä ihan kaikki lähtevät liikkeelle perustyöstä. Niin pomotkin tietävät, mistä puhuvat. Tietysti työ on välillä aika raakaa, kun pitää olla sosiaalinen 40 tuntia viikossa. Mutta minä olen aina tykännyt olla ihmisten kanssa tekemisissä.

Parasta juuri nyt?

— Miulla on ihan mahtava puoliso ja elämä on muutenkin mukavaa.

Atlantin takana on jyllännyt Irma — pelottaako ilmastonmuutos?

— Suhtaudun vakavasti ympäristöasioihin. Omakohtaisesti kierrätän, käyn polkupyörällä kaupassa, jos mahdollista, ja suosin paikallista.

Koira vai kissa?

— Koira. Ihailen sitä, miten koira suhtautuu elämään. Se sanoo kaikelle kyllä, heiluttaa häntää, ei kyräile, on uskollinen. Arvostan vahvaa sitoutumista. Haluaisin itse hankkia labradorinnoutajan. Se on kuin steroideilla oleva kultainennoutaja, ei liian lapanen. Nyt poljen aamuisin kotona 25 minuuttia kuntopyörää, mutta mieluummin olisin lenkillä vesisateessa koiran kanssa. Saisi raitista ilmaa.

Missä olet viiden vuoden kuluttua?

— Imatralla omakotitalossa. Olen hyvissä töissä ja soittelen yhä. Eniten minua kiinnostaa normaali perhe-elämä. Toivottavasti perhe pysyy hyvänä ja paranee. Ja toivon myös, että olen päässyt puolison kanssa käymään monella ulkomaanmatkalla. Tänä vuonna on oltu jo Alpeilla, Madeiralla ja Tallinnassa. Florida ja Italiakin kiinnostaisivat. Kun tutustuu uusiin kulttuureihin ja ihmisiin, huomaa, että kaikki ei ole ihan niin yksioikoista.

Kenet haluat haastaa Ketjuviestiin seuraavaksi?

— Kuvanveistäjä Teemu Heikkisen. Hän on loistava tyyppi. Me soitamme yhdessä kitaraa.

Antti Kuusi

34-vuotias.

Muutti Imatralle Mikkelistä kymmenkunta vuotta sitten.

Asuu Imatrankosken keskustan laitamilla.

Perheessä puoliso.

Harrastaa omien kappaleiden säveltämistä, duo- ja trubaduurikeikkoja, lukemista, punttisalia, ulkona liikkumista, kavereita, pelejä, tapahtumien järjestämistä.

Minna Mäkinen

Minna Mäkinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Luetuimmat