Eksote pyrkii tiukkaamaan budjettivajettaan miljoonalla eurolla— Aikaa on neljä kuukautta

Keinovalikoimassa on muun muassa karsia määräaikaisia työsuhteita. Toimitusjohta pentti Itkonen saa vuoden jatkoajan.

Kai Skyttä

Eksoten toimitusjohtaja Pentti Itkonen jatkaa määräaikaisena pestissään ensi vuoden elokuun loppuun.
Eksoten toimitusjohtaja Pentti Itkonen jatkaa määräaikaisena pestissään ensi vuoden elokuun loppuun.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) pyrkii siihen, että kuluvan vuoden budjettivaje supistuisi vielä miljoona euroa. Ennuste on, että kustannukset olisivat korkeintaan 12,7 miljoonaa euroa 13,7 miljoonan euron sijaan.

Eksoten hallitus hyväksyi keskiviikkona, että parempaan tulokseen yritetään päästä muun muassa vähentämällä henkilötyövuosien määrää. Sen on arvioitu saavan aikaan suurimman yksittäisen säästön, noin puoli miljoonaa euroa.

Lisäksi aiotaan tinkiä aine- ja tarvikehankinnoista ja vähentää työmarkkinatuen kuntaosuutta. Kumpikin nipistäisi menoja 100 000 euroa.

Eksoten hallintojohtaja Keijo Siiskonen huomauttaa, että tarkoitus on tiukemmin harkita, mitkä määräaikaiset työsuhteet jatkuvat ja mitkä päättyvät.

Määräaikaisia työntekijöitä tarvittiin lisää, kun valmisteltiin keväällä osastojen muuttoa uuteen K-sairaalan siipeen.

Puolen miljoonan euron kitkeminen palkkamenoista on Siiskosen mukaan haasteellista, sillä vuotta on jäljellä vain neljä kuukautta.

— Toisaalta tuollaista tavoitetta ei olisi asetettu, jos sen toteutumiseen ei uskottaisi. Vaihtoehtoisena keinona on luopua ostopalveluista, mutta niissä karsimisvaraa on hyvin niukasti.

Hallitus hyväksyi niin ikään, että selvitystyöhön ryhdytään Eksoten laboratorion fuusiosta HUSLABiin. Ajankohdaksi on hahmoteltu vuoden alkua.

Ohjenuorana on, että laboratoriokustannukset eivät saa nousta siitä, mitä ne olisivat ensi vuoden osalta ilman fuusiota. Myös palvelutason täytyy säilyä ennallaan.

Toimitusjohtaja Pentti Itkonen jatkaa määräaikaisessa pestissä ensi vuoden elokuun loppuun.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset