Ketterä laittoi Jokipojat liriin, mutta tekemisen taso ei riittänyt loppuun asti — ”Huolellisuus pienissä asioissa laski ja vastustaja petrasi peliään”

Minna Mänttäri

Ketterä yrittää paluuta voittokantaan perjantaina kotijäällään. Arkistokuva on viime perjantain ottelusta, jossa Ketterä päihitti Espoo Unitedin.

Hyvällä luistelulla ja kiekonriistopelillä Jokipojat haastanut Ketterä jäi nuolemaan näppejään, kun Jokipojat piti kotitilastonsa puhtaana keskiviikkona voittolukemin 5—3 (0—2, 3—1, 2—0).

Imatralaiset johtivat peliä kahdesti kahdella maalilla, mutta energiavarannot ehtyivät dramaattisesti päätöserässä. Jokipoikien ratkaisijaksi nousi Joonas Larinmaa, joka tykitti 39 sekunnissa limpun kahdesti ohi Santeri Lipiäisen.

— Saimme hyvän alun, joka kantoikin hedelmää. Sen jälkeen huolellisuus pienissä asioissa laski ja vastustaja petrasi peliään. Tappelemme edelleen sen kanssa, että saisimme ehjän 60-minuuttisen. Prosessi on kesken, saamme nyt oppia kantapään kautta, Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen totesi.

Jäähyt kostautuivat Ketterälle

Ensimmäisen kerran tällä kaudella Ketterän maalilla aloittanut Lipiäinen sai olla ensimmäisessä erässä rauhassa. Toisessa erässä isäntien hanakka yritys toi palkinnon ylivoimalla, kun Tuukka Rajamäki pääsi siirtämään irtokiekon Lipiäisen taakse maalin nurkalta.

Jokipojat sortui kuitenkin jäähyihin, eikä Ketterä jäänyt tilaisuutta käyttämättä. 3—1-osuma pomppi Timo Niemen taakse Rudolfs Maslovskisin varusteista.

Kovin tiukasta pelikurista ei Ketterääkään voi kehua, vaan ottelu oli molemmin puolin jäähyjen sävyttämä. Jokipojat iski ylivoimistaan kaksi maalia.

— Huolimattomuus kiekon kanssa ja puolustuksessa sekä merkkausvirheet maksoivat tänään pisteet, Lehtonen totesi.

Jokipojat oli lirissä

Jokipoikien valmentaja Jouni Varis myönsi, että Ketterä yllätti kotijoukkueen housut kintuissa. Hän kehui Ketterää hyvin valmennetuksi ja kasatuksi ryhmäksi.

— Olimme suoraan sanottuna lirissä. Ketterä luisteli alussa paremmin ja kiekot jäivät vähän sinne sun tänne. Toinen ja kolmas erä olivatkin sitten parhaat erät, jotka olemme tässä hallissa syksyn aikana pelanneet.

Uuden tilaisuuden ehjään 60-minuuttiseen Ketterä saa jo perjantaina, kun sitä vastaan Imatralle luistelee Lempäälän Kisa.

— Olen tyytyväinen tapaan, millä peliin tulimme. Blokkasimme hirveän määrän kiekkoja ja meillä oli sydän mukana tuolla jäällä. Toivottavasti opimme jokainen jotain tästä pelistä ja olemme perjantaina vielä valmiimpia, Matias Lehtonen sanoi.

Joonas Tapaninen

Joonas Tapaninen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.