Imatralaisen Heidi Malisen uneton yö poiki joulukalenterin, jonka jokaisesta luukusta paljastuu paikallisen muusikon esittämä joululaulu – "Tulijoita olisi ollut enemmän kuin luukkuja"

Jokaisesta luukusta paljastuu paikallisen muusikon, bändin, kuoron tai muun musiikkiharrastajan esittämä joululaulu. Videot julkaistaan Facebookissa ja Instagramissa.

Joonas Tapaninen

Imatralainen Heidi Malinen ideoi joulukalenterin, jonka jokaisesta luukusta paljastuu jouluinen musiikkiesitys. Ensimmäinen luukku avataan tiistaina 1. joulukuuta.
Imatralainen Heidi Malinen ideoi joulukalenterin, jonka jokaisesta luukusta paljastuu jouluinen musiikkiesitys. Ensimmäinen luukku avataan tiistaina 1. joulukuuta.

Unettomat yöt voivat joskus saada mielen laukalle. Näin kävi imatralaiselle Heidi Maliselle, joka ideoi imatralaisten muusikoiden yhteisen joulukalenterin. Ensimmäinen luukku avataan tiistaina 1. joulukuuta.

– Tuli sellainen älynväläys, että lähtisivätkö imatralaiset musiikki-ihmiset tällaiseen projektiin mukaan. Kun kyselin porukkaa mukaan, biisejä ja ideoita alkoi ilmaantua heti. Sitten olikin jäljellä enää se kysymys, mitä tämä vaatii ja ehditäänkö joulukalenteri toteuttaa.

Aikaa ei ollut hukattavaksi, sillä joulukuun alkuun oli idean syntyhetkellä aikaa vain viikko.

Malisella tuli kiire selvittää Teostolta, mitä lupia tekijöillä pitää olla esitystensä julkaisemiseksi ja kuinka paljon luvat maksavat. Kun lupa-asiat keskiviikkona järjestyivät, pääsi tekijäporukka keskittymään sisältöpuoleen.

Yli 600 Facebook-seuraajaa

Joulukalenterin luonteeseen kuuluu yllätyksellisyys, joten Malinen ei paljasta etukäteen esiintyjien nimiä.

Jokaisesta luukusta paljastuu kuitenkin paikallisen muusikon, bändin, kuoron tai muun musiikkiharrastajan esittämä joululaulu.

– Sen voin sanoa, että tätä on lähdetty isolla sydämellä tekemään ja hieno porukka on saatu mukaan. Meillä on se ajatus, että kun korona-aikana ihmiset eivät uskalla liikkua ja konsertteja perutaan, niin olisi jotain seurattavaa joulua odotellessa, Malinen taustoittaa.

Joonas Tapaninen

Facebook-sivu avattiin torstaina, ja ryhmään on jo liittynyt yli 600 seuraajaa.
Facebook-sivu avattiin torstaina, ja ryhmään on jo liittynyt yli 600 seuraajaa.

Videot julkaistaan Facebookissa ja Instagramissa. Facebook-sivu avattiin torstaina, ja ryhmään on jo liittynyt yli 600 seuraajaa.

– Joulukalenterissa on mukana myös huumoria ja jännitystä. Juonen tarkoituksena on koukuttaa lapsetkin mukaan, Malinen kertoo.

Malinen kertoo, että joulukalenterin syntyä nopealla aikataululla edesauttoi Imatran kaupunki, joka ojensi tekijöille auttavan kätensä. Idean äiti mainitsee, että joulukalenterin tekoon on osallistunut noin 150 henkilöä ympäri Imatraa.

– Tämä on ihan kuin tonttupaja. Luukut loppuivatkin kesken, eli tulijoita olisi ollut enemmän kuin luukkuja.

Juttua muokattu 28.11. klo 18.51. Lisätty linkki joulukalenterin Facebookiin.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset