Martat lahjoittivat 105 villasukkaparia Etelä-Karjalan synnytysosastolle — Tempaukseen ehtii vielä osallistua mukaan!

Martat ja kätilöt lahjoittavat juhlavuotensa kunniaksi villasukat ensimmäisen lapsensa saaville äideille.

Jaana Tirrin kotialbumi

Etelä-karjalan Marttojen ”sukkamestarit” Jaana Tirri ja Sirpa Ahtiainen (keskellä) luovuttivat 105 sukkaparia Etelä-Karjalan keskussairaalan synnytysosastolla Tuija Suokkaalle (vas.) ja Henna Torniaiselle (oik.).

Tänä vuonna Marttaliitto ja Finland Svenska Marthaförbund viettävät 120-vuotisjuhliaan ja Kätilöliitto satavuotisjuhlaansa.

Juhlavuoden kunniaksi järjestöt toteuttavat yhteistyössä Sukat äidille -tempauksen. Sen aikana järjestöt lahjoittavat villasukat ensimmäisen lapsensa synnyttäneelle ja adoption kautta äidiksi tulevalle.

Villasukkien avulla järjestöt haluavat osoittaa tukeansa ensisynnyttäjille tai adoptoiville äideille ja perheille sekä tehdä samalla näkyväksi järjestöjen välittävää ja arvokasta työtä.

— Äidille tehdyt sukat ovat käytössä pitkään ja muistuttavat, että martoilla on paljon tietoa ja tukea äidille, kertoo Etelä-Karjalan Marttojen Jaana Tirri tiedotteessa.

Villasukkiin liitetäänkin viesti marttojen tarjoamasta tuesta perheen arkeen.

Ensimmäinen erä lahjoitettu

Marttojen, kätilöiden ja muiden innokkaiden vapaaehtoisten neulomat villasukat jaetaan synnytyssairaaloissa ja adoptiojärjestön kautta äideille.

Etelä-Karjalan Martat toimittivat jo ensimmäisen erän villasukkia Etelä-Karjalan keskusairaalan synnytysostolle 7. joulukuuta 2018. Sukkapareja kertyi yhteensä 105 kappaletta.

Kaikki mukaan neulomaan

Sukat äidille -tempaukseen voivat osallistua kaikki martat, marthat, kätilöt sekä muut vapaaehtoiset, jotka tahtovat antaa tukensa äideille. Kaikenlaiset villasukat ovat tervetulleita.

Villasukkien keräyspaikkoja löytyy eri puolilta Suomea, ja seuraava erä luovutetaan viikoilla 10/11.

Ohjeet ja lähimmät keräyspisteet löytyvät marttojen nettisivuilta.

Luetuimmat