Firman autolla ajetaan eri tavalla kuin omalla — ihmiset karttavat yrityksiä, joiden auto ajaa päin punaista

Anssi kemppinen

Joona Kuismin työauto on hyvin näkyvä yrityksen mainos. Kuismin pyrkii aina ajamaan niin, että muutkin ihmiset huomioidaan.
Joona Kuismin työauto on hyvin näkyvä yrityksen mainos. Kuismin pyrkii aina ajamaan niin, että muutkin ihmiset huomioidaan.

Mainosautolla törttöily vaikuttaa yrityksen maineeseen. Liikenneturvan koulutusohjaajan Tomi Rossin opinnäytteen mukaan noin joka kolmas on boikotoinut tai harkinnut boikotoivansa yritystä sen ajoneuvojen kuljettajien liikennekäyttäytymisen takia.

Kyselyn mukaan boikotointi voi alkaa, jos yrityksen ajoneuvoilla on kiilattu, ajettu ylinopeutta tai punaista päin, jääty kiinni rattijuopumuksesta tai auto on pysäköity väärin.

Imatran seudun yrityksissä kyllä ymmärretään tarrojen vaikutus auton kyljessä.

Imatralaisen Jukan Lasipalvelun työntekijä Joona Kuismin ajaa yrityksen hyvin näkyvää pakettiautoa.

— Ohjeita ei ole, mutta asenne löytyy, kun nousee autoon. Firman autolla pyritään aina ajamaan hyvin ja ottamaan huomioon jalankulkijat. Huomaavaisuus on mainosta, sanoo Kuismin.

Ruokolahtelaisen kuljetusliikkeen Osmo Kososen kuljettajat ajavat tavalliseen tapaan, vaikka auton kyljessä on mainostarrat. Kirjallisia ohjeistuksia ei ole tarvittu.

— Kuljettajilla on samat liikennesäännöt ja tavat, kuten muulloinkin. Meillä on hyvä porukka, eikä tarvitse erikseen opettaa liikennekäyttäytymistä, kokemus riittää, sanoo yrittäjä Tomi Kosonen.

Huomautuksiakaan Kosonen ei ole saanut yrityksen auton kuljettajien huonosta liikennekäyttäytymisestä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.