Ketterään kanadalaisväriä: hyökkääjä Marc Stevens saapuu Imatralle ja ensimmäistä kertaa Eurooppaan – "Osaa pelata kovaa"

Stevensistä tulee kaikkiaan yhdeksäs Ketterässä pelannut kanadalainen.

Kai Skyttä

Marc Stevens liittyy seuraan, joka on viime vuosina tottunut menestymään. Arkistokuva.
Marc Stevens liittyy seuraan, joka on viime vuosina tottunut menestymään. Arkistokuva.

Syyskuussa alkavaan Mestis-kauteen valmistautuva puolustava runkosarjan voittaja Imatran Ketterä hankki riveihinsä hyökkäysvoimaa Kanadasta. 24-vuotias Marc Stevens siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan kotimaansa rajojen ulkopuolelle ja Vuoksen varrelle.

Stevens on pelannut viime vuodet yliopistojääkiekkoa Guelp Gryphonsin riveissä. 134 pelattuun otteluun hyökkääjä on kirjauttanut tehopisteet 54+50=104.

Kanadalainen tunnetaan fyysisestä otteestaan, sillä USports -sarjassa pelaamissaan otteluissa hän on kerännyt 242 jäähyminuuttia.

Neljännen kauden Ketterän päävalmentajana aloittavan Matias Lehtosen mukaan Stevens on pelaajatyypiltään sellainen, jollaista Imatralle on vuosien varrella koetettu löytää.

– Marc vaikuttaa todella intohimoiselta pelaajalta, joka laukoo erinomaisesti oikealta puolelta, sekä ajaa kovaa maalille. Meillä on vuosien varrella ollut vajausta nimenomaan tällaisissa asioissa ja uskon hänen tuovan meille kaivattua suoraviivaisuutta peliin, Lehtonen kertoo seuran kotisivujen tiedotteessa.

Stevensin sopimus on yksivuotinen ja se sisältää kuukauden mittaisen koeajan. Kanadalaispelaajista entisen NHL-kiekkolija Wayne Gretzkyn veli Keith Gretzky ja Gary Prior nousivat yleisön suosikeiksi 1980-luvun puolella.

Luetuimmat