Kahvila Johanna sulki ovensa marraskuussa, ehkä lopullisesti: ”On hyvin epätodennäköistä, että kahvila vielä aukeaisi” — Yrittäjä Kaisa Hirn jatkaa Sienimäen kioskin pyörittämistä entiseen tapaan

Kahvila Johannan kesä oli yrittäjän mukaan vilkas, kun kaupungissa oli enemmän matkailijoita. Kun kesä vaihtui syksyyn, niin asiakasmäärät laskivat. Kahvila ehti toimia Tainionkoskentiellä seitsemän kuukauden ajan.

Minna Mäkinen

Yrittäjä Kaisa Hirn laittaa todennäköisesti Kahvila Johannan ovet lopullisesti säppiin. Kuva maaliskuulta.
Yrittäjä Kaisa Hirn laittaa todennäköisesti Kahvila Johannan ovet lopullisesti säppiin. Kuva maaliskuulta.

Imatrankoskella Tainionkoskentiellä sijaitseva Kahvila Johanna ilmoitti Facebook -yhteisöpalvelussa sekä kahvilan ikkunassa marraskuun 20. päivä, että kahvila on toistaiseksi suljettu.

Yrittäjä Kaisa Hirnin mukaan sulkeminen johtuu asiakasmääristä sekä sairastapauksista, josta hän ei enempää kerro. Hän ei osaa vielä varmuudella sanoa, avataanko kahvilaa.

— Voi olla että kahvila jää kiinni, mutta se riippuu monista asioista, toteaa Hirn.

Kahvila Johannan kesä oli yrittäjän mukaan vilkas, kun kaupungissa oli enemmän matkailijoita. Kun kesä vaihtui syksyyn, niin asiakasmäärät laskivat.

— Kyllä tietysti osittain asiakasmäärätkin vaikuttivat kahvilan sulkemiseen.

Syrjäinen paikka

Päätökset kahvilan tulevaisuudesta tehdään Hirnin mukaan viimeistään vuoden vaihteessa tai tammikuun alussa.

— On hyvin epätodennäköistä, että kahvila vielä aukeaisi, Hirn sanoo.

Yrittäjän mukaan lounasruokailijoita kahvilassa kävi kohtuullinen määrä, mutta se vaihteli päivittäin. Hirnin pohtiessa asiakasmäärien vähyyttä esiin nousee sijainti.

— Ehkä se sijainti kuitenkin on yksi tekijä, hieman tuo paikka on syrjässä, hän pohtii.

Santeri Tynkkynen

Kahvila löi lapun luukulle ja ilmoitti sulkeutumisesta Facebookissa 20. marraskuuta.
Kahvila löi lapun luukulle ja ilmoitti sulkeutumisesta Facebookissa 20. marraskuuta.

Kioski Sienimäellä jatkaa entiseen malliin

Hirn avasi kahvilan Tainionkoskentielle huhtikuussa, joten se ehti toimia seitsemän kuukauden ajan. Yrittäjä investoi paljon rahaan kahvilaan: tiloihin tehtiin iso remontti ja kahvilaan hankittiin uudet kalusteet sekä keittiötarvikkeet.

Kaikki kahvilaan tehdyt investoinnit eivät kuitenkaan ole menneet hukkaan. Elokuussa Hirn avasi Sienimäelle elintarvikekioskin, jossa osaa kalusteista on voitu hyödyntää.

— Tietenkin se harmittaa, että kahvila on menossa kiinni, sitä ei voi kieltää. Realiteetit täytyy kuitenkin tunnustaa. Lisäksi tässä kioskissa on ollut riittävästi työtä, kertoo Hirn.

Sienimäen elintarvikekioski jatkaa toimintaa jatkossa entiseen tapaan, eikä kahvilan mahdollinen sulkeutuminen vaikuta kioskiin.

— Toisaalta se on minulle helpompi, että voin keskittyä yhteen paikkaan, eikä tarvitse miettiä kahden paikan hankintoja, ruokalistoja ja muita, Hirn veistelee.

Hirn työllistää elintarvikekioskissa tällä hetkellä yhden työntekijän osa-aikaisesti hänen itsensä lisäkseen. Kioski on avoinna maanantaista sunnuntaihin, ja Hirnin mukaan asiakkaita Sienimäen kioskilla on ollut mukavasti.