Imatran Urheilijoiden Senni Salminen paransi ennätystään kauden avauskilpailussaan Espoossa: vain neljä suomalaista ylittänyt 14 metrin rajan – "Odotan innolla kaikkia kohtaamisia Kristiinan kanssa"

Salmisen uusi ennätys syntyi Espoossa.

Juho Kokko

Salminen harjoitteli maanantaina tutuissa maisemissa.
Salminen harjoitteli maanantaina tutuissa maisemissa.

Imatralainen kolmiloikkaaja Senni Salminen avasi kilpailukautensa lauantaina Espoossa järjestetyissä yleisurheilun Teemakisoissa. Hyppääjän tavoitteena ollut neljäntoista metrin rajapyykki ylittyi kolmannella hypyllä, joka kantoi 14.04 metriä.

Suomessa Salmisen lisäksi maagisena pidetyn rajapyykin ovat ylittäneet vain Kristiina Mäkelä, Natalia Kilpeläinen ja Suomen ennätystä (14.39) hallussa pitävä Heli Koivula-Kruger.

Salminen kertoo yrittäneensä rajapyykin rikkomista jo hallikaudella, mutta rentous katosi. Kesäkauden avaus oli urheilijalle helpompi, sillä ennätystä hän ei tällä kertaa lähtenyt hakemaan tietoisesti.

– Vasemmassa kantapäässä on ollut hieman tulehdusta, joten jännitin enemmänkin sen tilannetta, enkä osannut yhtään ajatella ennätyksen rikkomista, Salminen kertaa.

Valmentaja Matti Mononen oli lauantaisesta tuloksesta helpottunut. Avauskilpailu on valmentajan mukaan aina oma seikkansa. Kahden edellisen viikon aikana hypyt ovat jääneet vähiin ja Salminen on joutunut tekemään korvaavaa harjoitusta.

– Heti lauantain kilpailun verryttelyhypyn nähtyäni osasin odottaa kovaa tulosta, Mononen kertaa.

Valmentajan mukaan seuraavaksi hyppyyn tulee löytää tasaisuutta ja reserviin jäi vielä metrejä.

Salmisen odottaa innolla kohtaamisia kilpakumppani Mäkelää vastaan. Imatralaisen mukaan lauantainen hyppy olisi voinut kantaa täysin onnistuessaan vieläkin pidemmälle.

– Kakkosloikka petti, joten reserviin jäi. Viime kaudella ensimmäisen ja viimeisen kilpailuni välillä oli 35 senttimetriä, joten tärkeää olisi kasvattaa hypyn mittaa kesän aikana, Salminen tuumaa.

Arvokisattoman kauden päätavoitteet ovat Kalevan Kisoissa, sekä Turussa järjestettävässä Paavo Nurmi Gamesissa.

Seuraavan kerran Salminen kilpailee lauantaina Koski Tl:ssä, jossa vastaan pitäisi myös asettua Mäkelän. Kyseessä olisi heidän ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset