Voice of Finlandissa kisaava imatralainen Veera Vento luki uutisen Olli Lindholmin kuolemasta puhelimestaan: ”Tosi järkyttävää, tosi surullista”

Yö-yhtyeen solisti Olli Lindholm kuoli äkillisesti viime yönä.

Katja Neuvonen

Olli Lindholm menehtyi äkilliseen sairauskohtaukseen maanantain ja tiistain välisenä yönä. Asiasta kertoi Yö-yhtye kotisivuillaan.
Olli Lindholm menehtyi äkilliseen sairauskohtaukseen maanantain ja tiistain välisenä yönä. Asiasta kertoi Yö-yhtye kotisivuillaan.

Suomirockin ikoneihin kuuluva Olli Lindholm, 54, kuoli viime yönä sairauskohtaukseen.

Porilaislähtöinen Lindholm teki pitkän uran Yö-yhtyeen solistina. Viime aikoina hän oli paljon esillä ennen muuta Neloskanavalla pyörivän, suositun Voice of Finland -laulukilpailun tuomarina.

Tällä tuotantokaudella Voice of Finlandia on seurattu erityisen tiiviisti Imatralla, sillä Lindholm valitsi omaan talliinsa imatralaisen Veera Vennon, 21.

Tosi monta kertaa tavattiin, tehtiin töitä yhdessä koko syksy. — Veera Vento

Suru-uutinen tavoitti Veera Vennon tänään puolenpäivän jälkeen. Hän luki uutisen omasta puhelimestaan.

— Ei ole keretty ottaa yhteyttä vielä (Voice of Finlandin) tuotannosta. Varmasti kaikki ovat sielläkin vielä niin järkyttyneitä, Veera Vento sanoo.

”Tosi järkyttävää, tosi surullista”

Järkyttynyt on Veera Ventokin.

Oman valmentajan kuolema tuli täydellisenä shokkina ja yllätyksenä. Mikään Olli Lindholmissa ei antanut vihiä esimerkiksi terveysongelmista.

— Tosi järkyttävää, tosi surullista. En osaa oikein muuta sanoa.

Saku Tiainen

Olli Lindholm valitsi Veera Vennon omaan talliinsa. Miten kisa nyt jatkuu, on avoinna.
Olli Lindholm valitsi Veera Vennon omaan talliinsa. Miten kisa nyt jatkuu, on avoinna.

Veera Vento ehti tavata Lindholmin useita kertoja syksyn aikana.

Vento kertoo oppineensa Lindholmilta lyhyessä ajassa paljon esimerkiksi esiintymisestä ja artistina olemisesta. Tämän ammattitaito, mutta myös hyväsydämisyys, tekivät häneen vaikutuksen.

— Tosi monta kertaa tavattiin, tehtiin töitä yhdessä koko syksy. Ei mitään pahaa sanottavaa hänestä, sanoo Veera Vento surullisena.

Miten käy kilpailun?

Vento ei osaa kertoa, miten jo kuvatulle materiaalille nyt käy. Hänet pitäisi nähdä seuraavaksi televisiossa kaksintaistelu-osiossa todennäköisesti maaliskuun aikana.

Vennon omat ajatukset ovat tällä hetkellä aivan muualla kuin kilpailussa.

— Suruvalittelut omaisille.

Porilaisyhtyeen piti aloittaa perjantaina uusi kiertue

Yö-yhtyeen jäsenet vahvistivat Lindholmin poismenon yhtyeen virallisella Instagram-tilillä. Yön soittajat kuvailevat Lindholmia sydänystäväksi, joka oli aina omiensa puolella ja esittävät osanottonsa Lindholmin omaisille.

Yö on porilainen, vuonna 1981 perustettu yhtye. Yhtyeen tunnetuimpia hittejä ovat muun muassa Likaiset legendat 1, Särkynyt enkeli, Joutsenlaulu ja Rakkaus on lumivalkoinen. Yö julkaisi 21 studioalbumia, joista viimeisin on vuonna 2016 julkaistu Puolet taivaasta — puolet helvetistä.

Yhtyeen oli tarkoitus aloittaa perjantaina kevätkiertue, jossa yhtye olisi esittänyt akustisia versioita kappaleistaan vuonna 2017 julkaistun Hyvän yön lauluja -albumin pohjalta.

Luetuimmat

Kommentoidut