Yhdistelmäkilpailun poistuminen kansainvälisen hiihdon lajiohjelmasta harmittaa Lari Lehtosta — ”Olen tehnyt parhaat tulokseni nimenomaan skiathlonissa”

All Over Press

Lari Lehtonen on erikoistunut skiathloniin, jota uhkaa poistaminen kansainvälisen hiihdon lajiohjelmasta.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS aikoo pudottaa maastohiihdon yhdistelmäkilpailut arvokisojen ja maailmancupin ohjelmasta alkavan kauden jälkeen. Lari Lehtoselle uutinen tietää hyvästien jättämistä yhdelle miehen päämatkoista.

— Lopullista päätöstä ei ymmärtääkseni vielä ole, mutta vahvasti se nyt siltä vaikuttaa. Harmillinen asia tietysti minulle, sillä olen tehnyt parhaat tulokseni nimenomaan skiathlonissa, Lehtonen sanoo.

FIS:n päätös ei ole suoranainen yllätys, sillä kilpailumuoto on jakanut voimakkaasti mielipiteitä hiihtoväen keskuudessa. Lehtonen näkee kaksi syytä sille, miksi yhdistelmäkisa sopii nimenomaan hänen ominaisuuksilleen.

— Osittain taustalla on varmasti se, että 30 kilometriä matkana on ominaisuuksilleni hyvä. Toinen seikka on varmasti se, että minulla lihakset sopeutuvat hyvin hiihtotyylin vaihtoon kisan aikana, Lehtonen miettii.

Lehtosen kilpailut painottuvat tällä kaudella normaalimatkoille. Yhdeksi alkukauden tärkeimmistä kisoista Lehtonen nimeää Lillehammerin maailmancupin skiathlonin joulukuun alussa.

— Se on ainoa kansainvälinen skiathlonin kisa ennen olympialaisia ja siksi tärkeässä roolissa. Jos jostain ruvetaan karsimaan, niin sitten perinteisen kisoista, mutta ei niistäkään tietoisesti. Perinteisen osaamista tarvitaan kuitenkin skiathlonillakin. Olympialaisten viestipaikkaa ajatellenkin voi olla eduksi, että molemmat hiihtotyylit ovat hallussa, Lehtonen arvioi.

Joonas Tapaninen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.