Google: Puistoissa liikkuminen kasvanut 46 prosenttia Etelä-Karjalassa

Koronavirus: Google julkaisi tilastoja ihmisten liikkumisesta perjantaina. Etelä-Karjalan luvut vastaavat hyvin muun Suomen vastaavia.

Anu Kiljunen

Puistoissa liikkuminen on Googlen mukaan kasvanut 46 prosenttia Etelä-Karjalassa. Kuva Saimaan kanavalta.
Puistoissa liikkuminen on Googlen mukaan kasvanut 46 prosenttia Etelä-Karjalassa. Kuva Saimaan kanavalta.

Eteläkarjalaiset ovat muuttaneet liikkumistaan merkittävästi koronarajoitusten vuoksi. Tiedot käyvät ilmi Googlen julkaisemasta raportista, jossa on maakohtaisia ja alueellisia tietoja.

Raportin mukaan Etelä-Karjalassa ihmisten liikkuminen ravintoloissa, kahviloissa, ostoskeskuksissa, museoissa, kirjastoissa, elokuvateattereissa ja sen kaltaisissa tiloissa on pudonnut 55 prosenttia maaliskuun ensimmäisen viikon jälkeen.

Vastaava pudotus liikenneasemilla, kuten linja-auto- ja rautatieasemilla on ollut jopa 64 prosenttia.

Ruokakaupoissa ja apteekeissa liikutaan 26 prosenttia aiempaa vähemmän ja työpaikoilla 25 prosenttia vähemmän.

Googlen tilastojen mukaan puistoissa liikkuminen on kasvanut Etelä-Karjalassa 46 prosenttia. Puistojen lisäksi lukuun lasketaan muun muassa rannat, koirapuistot ja luontokohteet. Googlen mukaan puistojen tiedot ovat kuitenkin jossain määrin puutteelliset Etelä-Karjalassa, eli hakukoneyhtiö ei ole tyytyväinen otannan laajuuteen tällä alueella.

Lisäksi asuinalueilla liikkuminen on kasvanut 15 prosenttia Etelä-Karjalassa, mutta mutta myös tätä otantaa Google pitää jossain määrin puutteellisena.

Etelä-Karjalan tilastot vastaavat hyvin koko Suomen vastaavia. Valtakunnallisesti ravintoloissa, ostoskeskuksissa ja vastaavissa on liikuttu 52 prosenttia vähemmän maaliskuun ensimmäisen viikon jälkeen. Puistoissa liikkuminen taas on kasvanut 48 prosenttia, mutta kasvu alkoi noin viikkoa myöhemmin.

Google kertoo julkaisseensa maa- ja aluekohtaisia tietoja jotta suuri yleisö ja viranomaiset voisivat paremmin ymmärtää miten koronaviruksen torjunta on vaikuttanut ihmisten käytökseen.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset