Hengenvaarallinen hyppy Luukkaansalmen sillalta — Nuori poika selvisi hengissä

Pelastuslaitos ja poliisi olivat sunnuntai-iltana paikalla suurella joukolla. Tällä kertaa selvittiin säikähdyksellä.

Kai Skyttä

Luukkaansalmen silta on ollut ennenkin vaarallisten hyppyjen näyttämönä. Sillalta matkaa veteen on vedenpinnan korkeudesta riippuen noin 24-25 metriä.
Luukkaansalmen silta on ollut ennenkin vaarallisten hyppyjen näyttämönä. Sillalta matkaa veteen on vedenpinnan korkeudesta riippuen noin 24-25 metriä.

Luukkaansalmen silta oli sunnuntaina jälleen vaarallisen uimahypyn suorituspaikkana.

Pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan alle 15-vuotias poika hyppäsi sillan korkeimmasta kohdasta Saimaaseen. Pudotusta paikalla on reilut 24 metriä.

Pelastuslaitos sai hälytyksen tapahtuneesta kello 19 jälkeen, kun ohikulkija oli havainnut tilanteen. Sillalla oli kolme alle 15-vuotiasta poikaa, joista yksi oli hypännyt Luukkaansalmeen.

Yksiköitä kolmelta asemalta

Pelastuslaitos lähti hälytyksen jälkeen paikalle suurella joukolla. Mukana oli

yksiköitä Joutsenosta ja Lappeenrannan kahdelta paloasemalta. Mukana oli sukeltajia ja pintapelastajia. Lisäksi paikalle saapui ambulanssi. Poliisi lähetti paikalle kaksi partiota.
Poliisi sai myöhemmin tiedon, että hypyn suorittanut poika ja kaksi muuta olivat poistuneet paikalta hyvävointisena sen jälkeen, kun pelastuslaitoksen väki saapui Luukkaansalmelle.

Kaikki hypyt eivät ole päättyneet hyvin

Luukkaansalmen silta on aiemminkin ollut uimahyppyjen näyttämönä.

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Toni Jaako kertoo, että kaikki hypyt eivät ole päättyneet hyvin, sillä sillan alta on noudettu myös ruumiita.

Tänä kesänä hypyistä ei ole aiemmin tehty hälytyksiä.

— Se on vaarallinen paikka ja vesi on kovaa, kun tuosta korkeudesta hypätään, Jaako muistuttaa.