Rautjärvellä pähkäillaan, mitä Kangaskosken vanhalle rajavartioasemalle jatkossa tapahtuu

Kunta järjestää aseman jatkokäytöstä tammikuun lopulla avoimen keskustelutilaisuuden.

Anssi Kemppinen

Rautjärvellä pähkäillaan, mitä Kangaskosken vanhalle rajavartioasemalle jatkossa tapahtuu

Rautjärven kunnassa pohditaan ankarasti, mitä kunnan hallintaan palautuneelle Kangaskosken vanhalle rajavartioasemalle jatkossa tehdään.
— Toiveissa on saada rakennukseen pitkäaikaista toimintaa, joka palvelisi alueen kehittämistä, matkailua ja ihmisiä, toteaa kunnanjohtaja Harri Anttila.
Kunta on Anttilan mukaan päässyt yhteisymmärrykseen entisen vuokralaisen Naturopoint-osakeyhtiön kanssa lähes kaikista kiistaa aiemmin aiheuttaneista asioista.
— Auki on ainoastaan se, mitä korvausta kunta maksaa Naturopointin tekemistä korjaus- ja muutostöistä. Sitä neuvottelua jatketaan edelleen.
Kunta ennätti käräjöidä Naturopointin kanssa vuokrasopimuksen ennenaikaisesta purkamisesta. Oikeus hylkäsi viime huhtikuussa sekä kunnan kanteen että vuokralaisen vastakanteen.

Edessä remonttihommia

Kiinteistö vaatii Anttilan mukaan korjaus- ja rakennustöitä ennen kuin se voidaan luovuttaa ulkopuoliseen käyttöön.
— Tammikuun loppuun mennessä meillä on arvio siitä, millä työpanoksella rakennus saadaan kuntoon. Muutaman kymmenen tuhannen euron kustannuksiin on varauduttu.
Rakennuksessa on muun muassa keskeneräisiä majoitustiloja. Rakennusluvat ovat Anttilan mukaan vanhentuneet.
— Kesään mennessä rakennukselle ei välttämättä löydetä pitkäaikaista käyttöä, mutta rakennusta voitaisiin ehkä tarjota leiri- ja perhejuhlakäyttöön.
Simpeleen Kangaskoskella sijaitseva kiinteistö on ollut ilman toimintaa vuoden 2014 jälkeen. Hyvinvointipalveluita tuottanut Naturopoint toimi rakennuksessa vuoden 2009 lopusta lähtien.

Kaikki ideat tervetulleita

Rautjärven kunta järjestää reilun parin viikon päästä avoimen keskustelutilaisuuden rakennuksen jatkokäytöstä.
— Valmista sapluunaa ei ole, joten eri näkemyksiä otetaan mielellään vastaan, Anttila sanoo.
Keskustelutilaisuus on torstaina 25. tammikuuta kello 17 Rautjärven kunnantalolla. Tilaisuudessa ovat paikalla kunnanjohtaja sekä Rautjärven elinvoima- ja hankekehittäjä Juha-Pekka Natunen.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut