Imatran Kipan yt-neuvottelut loppusuoralla — Keskiviikkona kuullaan, kuinka moneen henkilöön toimenpiteet kohdistuvat

”On selvä, että yt-neuvottelut masentavat ilmapiiriä. Porukkaa mietityttää, ketä ne koskevat tällä kerralla ja millä tavalla,” toimitusjohtaja Markku Puuska kertoo.

ANU PAKARINEN

Imatran Kiinteistö- ja aluepalvelu Kipan edelliset yt-neuvottelut päättyivät alkuvuodesta.
Imatran Kiinteistö- ja aluepalvelu Kipan edelliset yt-neuvottelut päättyivät alkuvuodesta.

Imatran kiinteistö- ja aluepalvelu Kipan yhteistoimintaneuvottelut ovat edenneet loppusuoralle, kertoo toimitusjohtaja Markku Puuska.

— Huomenna keskiviikkona on kokous henkilöstön edustajien kanssa, ja se voi hyvinkin olla viimeinen. En uskalla luvata, että lopulliset päätökset ovat tiedossa huomenna, mutta se tiedetään huomenna, montako henkilöä toimenpiteet koskevat, Puuska sanoo.

Yt-neuvottelut koskevat Kipan kiinteistöpalveluita ja maanrakennusta, joissa työskentelee yhteensä 25 työntekijää.

Yt-neuvottelujen alkaessa sopeutustoimien kerrottiin voivan sisältää irtisanomisia, osa-aikaistamisia, alle 90 päivän lomauttamisia ja muita työsuhteen muutoksia. Mahdollisten toimenpiteiden kerrottiin kohdistuvan ”alle kymmeneen henkeen”. Markku Puuskan mukaan maksimilla ei mennä.

— Jos ajatellaan henkilömääriä, kehen toimenpiteet kohdistuvat, niin laajuus jää tällä kertaa onneksi hyvin paljon pienemmäksi verrattuna aiempiin yt-neuvotteluihin. Meillä on myös vapaita tehtäviä, eli on tarjota jotakin, jos oma tehtävä loppuu.

Toistuvat yt-neuvottelut masentavat

Edellisen kerran Kipassa käytiin yt-neuvotteluja viime vuodenvaihteessa. Kahdeksan henkilöä irtisanottiin. Toistuvat yt-neuvottelut heijastuvat väistämättä ilmapiiriin.

— On selvä, että yt-neuvottelut masentavat ilmapiiriä. Porukkaa mietityttää, ketä ne koskevat tällä kerralla ja millä tavalla, Markku Puuska sanoo.

Tilanne poikkeaa Puuskan mukaan kuitenkin aiemmasta. Nyt ei tavoitella euromääräisiä säästöjä, vaan pyritään sopeutumaan koulujen tuleviin lakkauttamisiin ja Kipan tuottamien vahtimestaripalvelujen tarpeen vähenemiseen etupainotteisesti.

— Tiedämme että meiltä tulee loppumaan ainakin kaksi tehtävää. Nyt mietitään, mihin sellaiset henkilöt saadaan sijoitettua vai saadaanko mihinkään.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset