Nakkikeittoa, juureksia ja juustokastiketta tarjolla maanantaina Imatran koululaisille— 1 500 ateriaa syntyy nyt väistötiloissa Imatrankoskella

Hannu Ojala

Marjatta Kontiainen ja Anne Lampinen olivat täydessä työn touhussa aikaisin maanantaiaamuna.
Marjatta Kontiainen ja Anne Lampinen olivat täydessä työn touhussa aikaisin maanantaiaamuna.

Imatran kouluissa ja päiväkodeissa syödään maanantaina nakkikeittoa, juureksia ja juustokastiketta. Viime keväästä poiketen annoksista valtaosa tehdään tilapäisissä tiloissa vanhan poliisiaseman alakerrassa Imatrankoskella.

Keittäjä Marjatta Kontiainen on yllättynyt väistötilojen toimivuudesta.

— Alussa epäilimme, että mahtuvatko tänne edes kaikki välineet. Tilat ovat ahtaat, mutta suurin haittapuoli on lämpö. Tila kuumenee varsinkin tiskin puolella. Senkin kestää, kun tietää tämän olevan väliaikaista.

Väistötiloissa ei valmisteta yhtä monta ateriaa kuin viime keväänä purkuun menneessä Mansikkalan keittiössä. Imatran yhteislukion oppilaiden ruokahuolto hoidetaan alkaneen lukuvuoden aikana ammattikoulun keittiöstä. Osa keittäjistä on siirtynyt Tainionkoskelle, joka on myös valmistuskeittiö.

Imatrankoskelta lähtee päivittäin jakeluun 1 500 annosta.

Varsinaista työtä suurempi muutos on Marjatta Kontiaisen mukaan se, että kosketus asiakkaisiin on katkennut.

— Emme näe enää oppilaita, Kontiainen pahoittelee.

Tilanne on keittäjien osalta toistaiseksi lopullinen. Vuoden kuluttua valmistuskeittiö siirtyy Korvenkantaan valmistuvaan uuteen suuryksikköön.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset