Pääsiäisviikonloppu on täynnä tapahtumaa: 20-vuotias Sonus Borealis pitää juhlakonsertin ja OC-baarissa kuullaan Hurriganesia ja Anssi Ketosta — Katso tästä myös kaikki muut menovinkit!

Onnelan lammastilan karitsoihin pääsee tutustumaan avointen ovien päivänä. Väärätalossa soivat rakkauslaulut ja Pub Vahdissa keikkailee Voicesta tuttu Jerkka Virtanen.

Oldrich Simek

Tältä näytti Sonus Borealis vuonna 2016.
Tältä näytti Sonus Borealis vuonna 2016.

Imatran seurakunnan viikonloppu on täynnä tapahtumia, onhan nyt käsillä kristinuskon vanhin ja tärkein juhla.

Tuleva viikonloppu on myös laulu- ja soitinyhtye Sonus Borealiksen juhlaa. Kokoonpanolla on viikonlopun aikana peräti kaksi esiintymistä: Se on mukana Tainionkosken kirkosta radioitavassa jumalanpalveluksessa pitkänäperjantaina.

Yhtyeen varsinainen juhlakonsertti tapahtuu sunnuntai-iltana niin ikään Tainionkosken kirkossa.

Jos siis et koskaan ole kuullut, miltä kuulostavat esimerkiksi barokkiviulu, violone, renessanssipasuuna, luuttu tai teorbi, niin nyt voi paikata aukon sivistyksestä. Niiden lisäksi yhtyeen instrumentaalivalikoimiin kuuluvat myös urut ja lyömäsoittimet sekä erikokoisia nokkahuiluja.

Tänä pääsiäisenä Sonus Borealis esiintyy noin 30 ihmisen voimin. Tulevan konsertin tunnelma on varmasti melko lailla nostalginen, sillä tänä pääsiäisenä Sonuksen mukana on kolmasosa sen kaikkein ensimmäisen konsertin jäsenistä.

Myös juhlakonsertin ohjelma on täsmälleen sama kuin keväällä 1999 esitetyn pääsiäiskonsertin: Mukana on Piae Cantiones -lauluja sekä sävelmiä myöhäisrenessanssin ja varhaisbarokin Italiasta sekä Saksasta. Niitä ovat säveltäneet muun muassa Giovanni Gabrieli, Claudio Monteverdi ja Heinrich Schütz.

Sonus Borealis on siitä harvinainen yhtye, että se on tehnyt monia Suomen ja koko maailman kantaesityksiä teoksista, jotka on sävelletty esimerkiksi 1700-luvulla.

Imatran seurakunta puolestaan juhlii tätä pääsiäistä itsenäisenä seurakuntana jo 70. kerran. Sillä on runsaasti ohjelmaa läpi pääsiäisviikonlopun.

Pitkänäperjantaina kello 10 alkaa sanajumalanpalvelus Tainionkosken kirkossa. Jumalanpalvelus myös radioidaan. Myöhemmin samana päivänä kello 15 alkaa Jeesuksen kuolinhetken rukoushetki Imatrankosken kirkossa.

Lauantaina kello 23 alkaa pääsiäisyön messu Imatrankosken kirkossa. Mukana laulaa Gospelkuoro Akasia.

Sunnuntaina on kello 10 messu Tainionkosken kirkossa. Mukana laulaa myös Kolmen ristin kuoro. Saman päivän iltana kello 18 alkaa Tainionkosken kirkossa Sonus Borealis -yhtyeen 20-vuotisjuhlakonsertti.

Maanantaina, toisena pääsiäispäivänä kello 10 on messu Kolmen ristin kirkossa.

Sonus Borealiksen 20-vuotisjuhlakonsertti Tainionkosken kirkossa su 21. huhtikuuta klo 18.

Ile Kallio / Black Devils

Perjantaina on luvassa varmasti taidokasta Hurriganes-soitantoa, kun Ile Kallio (vas.) ja Black Devils pistävät hynttyyt yhteen.

OC-baarissa Hurriganesia ja Ketosta

Yksi legendaarisen Hurriganesin perustajajäsenistä Ile Kallio saapuu Imatralle perjantaina. Mies soitti yhtyeen riveissä useaan otteeseen 1970—1980-luvuilla.

Nykyään Kallio tunnetaan myös soolotuotannostaan sekä yhteistyöstä näyttelijä-laulaja Kaija Kärkisen kanssa.

Perjantaina mies soittaa Osmo’s Cosmos -baarissa pelkkiä Ganes-hittejä. Aiemminkin tätä on pyydetty, mutta ajatus ei ole Kallion mukaan tuntunut luontevalta.

Nyt mukaan löytyivät kuitenkin sopivat kaverit, eli joutsenolainen Black Devils -trio. Bändiä on aiemmin tituleerattu Suomen parhaaksi Hurriganesia versioivaksi yhtyeeksi. Siinä soittavat kitaristi Matti Kähkönen, basisti Tero Salminen ja rumpali-laulaja J-P Kakkola.

Nelikko soittaa tänä keväänä Hurriganesia peräti kolmella keikalla, perättäisinä iltoina. Kiertue alkaa Helsingistä torstaina, saapuu Imatralle perjantaina ja jatkaa Lappeenrantaan lauantaina.

Lauantaina tunnelma vaihtuu tyystin toiseen, kun OC-baarissa esiintyy Antti Ketonen.

Mies lauloi alunperin Neljänsuora-orkesterissa, mutta siirtyi sieltä soolouralle. Hänen ensimmäinen soolosinglensä, Olisitpa sylissäni, julkaistiin elokuussa 2017. Toistaiseksi kappale on striimannut platinaa. Se on ollut radioiden soitetuin kappale useamman kuukauden ajan, ja se palkittiin vuoden iskelmänä viime helmikuussa pidetyssä Iskelmä-gaalassa.

OC-baarissa Black Devils feat. Ile Kallio pe 19.4. klo 24 ja Antti Ketonen la 20.4. klo 24.

heidi veijalainen

Nämä lampaat kuvattiin kesällä 2012.

Voi, miten söpöjä!

Onko mitään suloisempaa kuin pienet karitsat? No, ei ole!

Sen voi todeta omin silmin sunnuntaina, sillä Ruokolahdella sijaitsevalla Onnelan lammastilalla on silloin avointen ovien päivä. Tilalla voi käydä tervehtämässä tänä keväänä syntyneitä karitsoja, ja vaikka ruokkiakin niitä pienillä tuttipulloilla.

Kaiken ihanuuden painikkeeksi lammastilalla on tarjolla myös makkaraa, muurikkalettuja ja muita herkkuja sekä vaikkapa aivan tuoretta, sunnuntaiaamuna leivottua ja vielä lämmintä rieskaa.

Avoimet ovet Onnelan lammastilalla (Karonimentie 364, Ruokolahti) su 21. huhtikuuta klo 12—15.

Joonas Tapaninen

Taisto Pulkkinen laulaa maanantaina rakkaudesta.

Häpeämätöntä siirappia

Miltä kuulostaa 500 vuotta sitten sävelletty rakkauslaulu?

Siitä voi ottaa selvää menemällä maanantaina Väärätalolle, siis sinne ravintolaan. Siellä on konsertti, jota artisti itse kutsuu ”häpeilemättömän siirappiseksi”. Luvassa on siis pelkkiä rakkauslauluja — sekä ikivanhoja, että aivan uusia.

Musisoimassa ovat Taisto Pulkkinen (laulu ja kitara) ja Seppo Äijö (piano).

Rakkaus on ikuista -yksinlaulukonsertti ma 22. huhtikuuta klo 15 Väärätalossa.

Harri Teitto

Pub Vahdissa musisoidaan viikonloppuna.

Voice-voittaja Vahdissa

Tänä viikonloppuna Pub Vahtiin saapuu erittäin ansioitunut Voice of Finland -kisaaja. Itse asiassa niin ansioitunut, että hän voitti siellä viime vuonna koko potin.

Jerkka Virtanen esiintyy lauantaina Pub Vahdissa duo-muotoisesti. Esiintyminen alkaa siinä iltakymmenen korvilla.

Jerkka Virtanen -duo la 20. huhtikuuta klo 22 Pub Vahdissa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset