Vanhan Pässiniemen asukkaille pidettiin keskustelutilaisuus Mansikkalan koulun työmaasta — Työmaa alkaa tiedottaa kuulumisiaan kuukausittain

Mari Pajari

Mansikkalan koulun rakennustyömaa näytti tältä lokakuun alussa,
Mansikkalan koulun rakennustyömaa näytti tältä lokakuun alussa,

Saimaan ammattikorkeakoulun auditoriossa Imatralla pidettiin torstai-iltana keskustelutilaisuus vanhan Pässiniemen asukkaille eli heille, jotka asuvat likimpänä Mansikkalan koulun rakennustyömaata.

Tilaisuuden järjesti kaupunki, ja sen teemoina olivat sekä mennyt että tuleva: muun muassa asukkaiden kokemukset työmaasta toistaiseksi, seuraavat aikataulut, sekä tiedottaminen.

Paikalla olivat kaupungin edustajien lisäksi YIT:n ja Mitran edustajat.
— Esille nousi kaksi keskeistä teemaa.Toinen oli se, että asukkaat olivat kokeneet työmaaliikenteestä häiriötä. Siitä, että rekat jättävät perävaunujaan tien varteen, jolloin tontilta pois ajaminen hankaloituu, toteaa kaupungin projektipäällikkö Mari Routti.

Asukkaita keskustelutti myös alueen liikenne sitten, kun uudiskoulu on valmis. Kuinka aamujen ja iltapäivien ruuhkaliikenne siellä saadaan sujumaan?
— Todettiin, että kaupunki teettää ensi vuonna liikenneselvityksen, jossa analysoidaan alueen liikennekuormaa ja esitetään ratkaisua. Ensi kevään aikana asukkaille pidetään uusi tilaisuus, ja esitellään selvitys.

Myös melu oli aiheuttanut asukkaille häiriöitä.
— Äänekkäitä töitä, etenkin purkutöitä oli tehty normaalien työaikojen ulkopuolella, eli esimerkiksi ennen aamuseitsemää, Routti sanoo.

Perustuksia aletaan rakentaa syksyn aikana

YIT:n edustajan mukaan kaikkein meluisin työvaihe on ohi marraskuun loppuun mennessä — mutta toki rakentamisesta jotain ääntä kuuluu vielä sen jälkeenkin, kertoo kaupungin viestintäjohtaja Liisa Hupli-Oinonen.

Syksyn aikana aletaan rakentaa uudisrakennuksen perustuksia, ja se tuo mukanaan muun muassa sorankuljetuksia. Kun perustukset ovat valmiit, ryhdytään pystyttämään elementtejä, huppujen alla.

Työmaasta päätettiin tiedottaa kerran kuussa, jokaisen kuun viimeisenä perjantaina. YIT ja Mitra tekevät koulutyömaasta yhdessä kuukausitiedotteen, ja kaupunki julkaisee sen nettisivuillaan.

Ensimmäisen tiedotteen on määrä ilmestyä jo lokakuussa.
— Akuutit asiat tiedotetaan toki erikseen, Hupli-Oinonen sanoo.

Myös alueen asukkaat voivat tarpeen tullen käydä työmaalla saakka kertomassa havaintojaan. Asioista voi laittaa myös sähköpostia kaupungin asiakaspalveluosoitteeseen. Sieltä viestit välitetään oikeille vastaanottajille, Routti lupaa.

Luetuimmat