Imatrankosken kirkossa tarjolla drive-in-ristiäiset — Seurakunta kattaa pöytään kasteen, valokuvauksen ja juhlalounaankin

Tempauksella toivotaan kasteeseen niitäkin lapsia, joiden vanhemmat saattavat olla asian suhteen kahden vaiheilla.

Lauri Vuorenmaa

Imatrankosken kirkossa kokeillaan toukokuussa ristiäisiä drive-in-tyyliin.
Imatrankosken kirkossa kokeillaan toukokuussa ristiäisiä drive-in-tyyliin.

Imatrankosken kirkossa järjestetään toukokuussa drive-in-ristiäiset. Jumalanpalveluksen yhteydessä pidettävään kasteeseen ovat tervetulleita aivan vauvat ja vähän isommatkin lapset, joita ei vielä ole liitetty seurakuntaan.

Imatran seurakunta kattaa pöydän lapsiperheille mahdollisimman valmiiksi. Itse kasteen lisäksi paikan päällä on valokuvaus, kastejuhlalounas ja myös kakkukahvit, jotka kaikki seurakunta kustantaa. Lisäksi kastettava lapsi saa seurakunnan normaalit kastelahjat.

Seurakunnalta löytyy lainaksi myös kastemekko, mikäli sellainen perheeltä puuttuu.

Kahden pastorin voimin

Lapsia kastavat tilaisuudessa seurakuntapastorit Vesa Julin ja Susanna Halla. Julin uskoo, että tapahtuma saadaan hyvin hoidettua, vaikka paikalle tulisi isompikin joukko.

— Olen kastanut joskus kymmenenkin ihmistä kerralla. Kun meitä on nyt vielä kaksi toimittamassa kastetta, se ei tuota ongelmaa, Julin sanoo.

Idea tapahtumasta syntyi jo viime vuoden puolella ja sitä suunniteltiin syksyksi. Lopulta päätettiin kuitenkin odottaa joulun yli. Sitä, onko vastaavia tapahtumia ollut muualla, ei Julinin mukaan ole Imatralla selvitetty.

Kaste halutaan tehdä helpoksi

Aivan ennakoimatta kirkkoon ei silti voi lapsen kanssa astella. Ristiäisiin osallistuvien on oltava seurakuntaan yhteydessä viimeistään pari viikkoa ennen tapahtumaa. Siten seurakunta ehtii tehdä lain vaatimat paperityöt kuntoon ja myös kummit ehditään sopimaan.

Tempauksella pyritään tasoittamaan tietä seurakuntaan liittymiselle. Imatran seurakunta on muiden seurakuntien tavoin menettänyt viime vuosina jäseniään.

Julin myöntää, että kättä ojennetaan etenkin sellaisille perheille, joissa ristiäisten suhteen ollaan kahden vaiheilla.

— Lapsen kasteelle tuominen halutaan tehdä heille mahdollisimman helpoksi, Julin korostaa.

Drive-in-ristiäiset 26. toukokuuta Imatrankosken kirkossa

Luetuimmat