Saimaan Virta muuttaa vanhan Prisman tiloihin – Yhdistys tuo kaikki neljä tilaansa Vuoksenniskalta Mansikkalaan

Muutto tapahtuu pääosin alkukesästä. Työpajatoiminnat jatkuvat uusissa tiloissa.

Anu Pakarinen

Eija Palsinajärvi-Äikäs sanoo, että Vuoksenniskalta lähteminen on haikeaa, mutta vanhoilta nurkilta ei löytynyt tilaa Saimaan Virran kaikkien toimintojen saamiseksi saman katon alle.
Eija Palsinajärvi-Äikäs sanoo, että Vuoksenniskalta lähteminen on haikeaa, mutta vanhoilta nurkilta ei löytynyt tilaa Saimaan Virran kaikkien toimintojen saamiseksi saman katon alle.

Imatran vanhan Prisman eli Imatran Tähden tilat saavat uudeksi vuokralaiseksi Saimaan Virta ry:n eli entisen Työn Vuoksen ja Intopajat. Tällä hetkellä Saimaan Virta toimii Imatralla neljässä eri toimipisteessä Vuoksenniskan alueella, jossa toimitilat ovat olleet 2000-luvun alusta lähtien.

Saimaan Virta ry:n taustalla ovat elokuussa 2019 yhdistyneet Työn Vuoksi ry ja Intopajat ry.

– Tuntuu haikealta lähteä Vuoksenniskalta, mutta nyt saamme kaikki Imatran toiminnat yhden katon alle, toiminnanjohtaja Eija Palsinajärvi-Äikäs kertoo.

Saimaan Virralla on Vuoksenniskalla muun muassa kierrätysmyymälä ja tekstiilikierrätykseen erikoistunut Partex-paja. Molemmissa kohteissa asioi päivittäin kuluttaja-asiakkaita.

Uutta tilaratkaisua puoltavat Palsinajärvi-Äikkään mukaan hyvät julkiset liikenneyhteydet, alueen merkitys monipuolisena kaupan keskittymänä sekä tavoitettavuus ja runsas parkkitila kuluttaja-asiakkaille.

Uusien tilojen etsiminen alkoi viime vuonna, kun Työn Vuoksi ja Intopajat yhdistyivät. Vuoksenniskalla on paljon tyhjiä liiketiloja, mutta kokonaisuudelle sopivaa paikkaa ei löytynyt.

Monien erilaisten toimintojen sovittaminen samaan tilaan asettaa Palsinajärvi-Äikkään mukaan tiloille omat haasteensa.

Vuoksenniskalla tiloja tyhjenee työväentalolla, Tiilitehtaankadun, Tarkastajankujan varrella ja Sulattimolla.

Digikerhot eivät sen sijaan muuta Mansikkalan uusiin tiloihin. Vuoksenniskalla digikerho jatkuu ja Imatrankoskella digikerho jatkaa toimintaansa monikulttuurisen toimintakeskus Kipinän tiloissa.

Toistaiseksi Saimaan Virran toimintaan ei ole tulossa muutoksia. Työpajatoimintana jatkavat puu- ja pihatyöyksikkö, pienimuotoinen rakennustyöyksikkö, grafiikka- ja digipaja, poistotekstiili- ja käsityöpaja, kierrätysmyymälä ja ruokapalvelu.

Valmennusyksiköt valmistavat omia tuotteita, palvelevat yrittäjiä ja kuluttaja-asiakkaita tekemällä pieniä alihankintatöitä.

Saimaan Virralla on käytössä uusissa tiloissa noin 1500 neliötä. Muutto Imatralla tulee tapahtumaan pääosin alkukesästä, mutta aikataulu tarkentuu vielä lähiviikkoina. Rautjärvellä ja Ruokolahdella Saimaan Virta ry:n toiminta jatkuu entisellään.

Saimaan Virralla on henkilökuntaa tällä 19. Koko henkilökunta siirtyy Mansikkalan uusiin tiloihin. Yhdistyksen toiminnassa on mukana noin 180 henkilöä.

Jarmo Hämäläinen

Vanha Prisma, nykyinen Imatran Tähti Tähti saa Saimaan Virrasta vuokralaisen 1500 neliön tiloihgin.
Vanha Prisma, nykyinen Imatran Tähti Tähti saa Saimaan Virrasta vuokralaisen 1500 neliön tiloihgin.

Luetuimmat