Tahkolta palaavien Mansikkalan koulun oppilaiden bussi palaa Kuopion moottoritiellä — Kaikki oppilaat ja opettaja turvassa ja odottavat kuljetusta huoltoasemalla

Henri Lipiäinen

Bussi palaa, mutta oppilaat ovat turvassa.
Bussi palaa, mutta oppilaat ovat turvassa.

Tahkolta laskettelupäivältä palaavien Mansikkalan koulun ja Imatran yhteislukion oppilaiden bussi on syttynyt palamaan ja tuhoutunut Kuopion moottoritiellä.

Kaikki auton matkustajat pääsivät ulos ja turvaan, mutta heidän varusteensa jäivät palavaan autoon.

Yhteydenpitoa tapahtumapaikalle on vaikeuttanut se, että bussissa olleen opettajan ja monen oppilaan kännykät jäivät autoon.

Matkustajat on siirretty läheiselle huoltoasemalle, jossa he odottavat kuljetusta Imatralle.

Toinen koululaisia kuljettanut bussi on jatkanut matkaa Imatralle. Perinteiseen laskettelupävään osallistui sekä yhteislukion että yläkoulun oppilaita.

Matkalla mukana olevan lukion 2. luokan oppillaan Henri Lipiäisen mukaan tilanne alkoi siitä, että autosta puhkesi rengas. Kohta sen jälkeen syttyi tulipalo, jonka alkua Lipiäinen on kuvannut äidilleen räjähdysmäiseksi.

Imatran kaupungin tiedotteen mukaan palon syttymisyytä ei vielä tiedetä.

Bussi oli palon syttyessä Vehmasmäen ja Hiltunlahden liittymän välisellä tieosuudella noin 20 kilometriä Kuopiosta eteleään. Tapahtumapaikalla on käytössä kiertotie Mikkelin suuntaan menevälle liikenteelle.

Juttu on täydennetty kello 18:55, kello 19:21, kello 19:31 ja 22.45.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut