Kun yksi pysäköi väärin, muut seuraavat esimerkkiä — Rauhan kylpylähotellille ei ole rakentamalla rakennettu sakkorysää, sanoo Lappeenrannan kaupunki

Holiday Club Saimaan asiakas kiukustui Rauhanrinteessä saamastaan parkkisakosta. Kapealle kadulle ei mahdu pysäköintiä. Kaupungin pysäköinninvalvonnan mukaan hotellin asiakkaat saavat syyttää parkkisakoista vain itseään.

Kai Skyttä

Rauhanrinne on vajaan 150 metrin mittainen, kylpylähotellille johtava kadunpätkä. Kieltomerkit on asetettu kadun molemmin puolin. Maanantaina iltapäivällä väärin pysäköityjä autoja ei ollut. Jos joku kiellosta huolimatta pysäköi kadulle, kohta joku seuraa esimerkkiä.
Rauhanrinne on vajaan 150 metrin mittainen, kylpylähotellille johtava kadunpätkä. Kieltomerkit on asetettu kadun molemmin puolin. Maanantaina iltapäivällä väärin pysäköityjä autoja ei ollut. Jos joku kiellosta huolimatta pysäköi kadulle, kohta joku seuraa esimerkkiä.

Kuusankoskelainen mies poistui Rauhan kylpylähotellista pahoilla mielin.

Kylpylässä kahden päivän lomalla ollut mies oli parkeerannut autonsa hotellille vievän Rauhanrinteen varrelle. Lähtiessä tuulilasissa odotti pysäköintivirhemaksu.

”Kun saavuimme alueelle, oli kyseinen tie täynnä pysköityjä autoja ja tottakai luulin, että paikkaan saa pysäköidä”, mies purki mieltään Etelä-Saimaan mielipidepalstalla (5.3.).

”Olisi hyvä tietää moniko turisti vuoden aikana joutuu samaan ansaan”, mies jatkaa.

"Kieltomerkit pitäisi kyllä huomata"

Kylpylässä ei ole mitään sakkorysää, vakuuttavat sekä Holiday Club Saimaan hotellipäällikkö Anne Puhakainen että kaupungin pysköinninvalvojien esimies Jukka Neuvonen.

Missään nimessä mitään paikkaa ei valvota tarkoituksella niin, että haluttaisiin vain kerätä rahaa. — Jukka Neuvonen

Pysäköinti on kielletty Rauhanrinteen varrella siksi, että katu on kapea ja tarvittaessa myös pelastusajoneuvojen pitää mahtua kulkemaan sitä.

— Se on tosi lyhyt katu ja kieltomerkit pitäisi kyllä huomata. Toki jos siinä on jo monta autoa, houkuttaa se muitakin pysäköimään, Puhakainen kertoo.

Kielto ei ole hotellin keksintöä, vaan katualue on kaupungin vastuulla. Syy kiellolle perustuu pelastuslakiin.

Ilmaista parkkitilaa aivan lähellä

Puhakainen ei keksi syytä siihen, miksi asiakkaat ovat alkaneet pysäköidä kadulle. Ilmaista parkkitilaa on hotellin pihalla aivan lähellä.

Pysäköintikiellosta tiedotetaan hotellissa myös sisällä. Lisäksi asia pyritään varmistamaan vielä asiakkaiden kirjautuessa sisään.

— Kun vastaanotossa muistutamme asiasta, herkästi vedotaan siihen, että onhan siellä muitakin. Ja jos yhdelle tulee sakko, tulee se kaikille muillekin, Puhakainen pahoittelee.

Valvojat työskentelevät itsenäisesti

Pysäköinninvalvonnan näkövinkkelistä asia on yksinkertainen.

— Kaupunki on tehnyt päätöksen kieltomerkeistä. Jos merkkejä noudattaa, ei tule sakkoja, Jukka Neuvonen tiivistää.

Neuvosen mukaan valvojille ei ole annettu mitään ohjeita, kuinka usein näiden missäkin pitää kiertää.

— Heillä on itsenäinen työ. Missään nimessä mitään paikkaa ei valvota tarkoituksella niin, että haluttaisiin vain kerätä rahaa.

Puhakaisen havaintojen mukaan pysäköinninvalvojat vierailevat paikalla noin kerran viikossa. Usein vierailun jälkeen respaan tulee joku harmistunut asiakas.

— Vaikuttaako se niin, ettei meille enää tulla ikinä? Toivottavasti ei.

Hotelli ehdottaa muutoksia

Ongelmaan haetaan kuitenkin helpotusta. Holiday Club Saimaa on toissa viikolla neuvotellut asiasta kaupungin kanssa.

— Ehdotamme, että kieltomerkit voisi poistaa vaikka toiselta puolen katua. Näin talvikautena muutoksia ei varmaan pysty tekemään, mutta kesällä tilaa olisi varmaan tarpeeksi, Puhakainen kertoo.

Luetuimmat