Imatralainen Myräkkä pronssille sumorobottifestivaaleilla Tallinnassa — Nuoret robotinrakentajat löivät kokeneempia harrastajia

Kansainvälinen festivaali järjestettiin Tallinnassa nyt 19. kerran, palkintosija Suomen ensimmäinen.

Timo Lankinen

Pronssia tuli ottelussa ITLugia vastaan. Myräkän Samuli Lankinen asettaa robottia dohyon reunalle, ja tuomari on tarkkana. ITLugin edustaja on kokenut robotiikan harrastaja.
Pronssia tuli ottelussa ITLugia vastaan. Myräkän Samuli Lankinen asettaa robottia dohyon reunalle, ja tuomari on tarkkana. ITLugin edustaja on kokenut robotiikan harrastaja.

Imatralainen sumorobottijoukkue Myräkkä sijoittui kolmanneksi Tallinnassa pidetyillä Robotex-festivaaleilla, tiedottaa Robotiikka- ja tiedekasvatus ry.

Myräkkä kilpaili kolmen kilon Lego-sarjassa. Kilpailussa ottelevat alle kolmekiloiset ja korkeintaan 20x20 sentin kokoiset robotit. Tarkoitus on työntää vastustaja pois dohyolta eli pelikentältä.

Robotin ovat isiensä kanssa suunnitelleet ja rakentaneet ja sillä kilpailivat nuoret robotiikkaharrastajat Samuli Lankinen Vuoksenniskan koulun 5b:ltä ja Onni Tuukkanen Meltolan koulun neljänneltä luokalta. 

Pojat olivat pronssista iloisen hämmästyneitä, sillä tavoite oli olla putoamatta kisasta heti alussa. Myös joukkueen mentori ja valmentaja Timo Lankinen oli ennen kisaa ajatellut, että oikein hyvin onnistumalla voisi päästä kympin sakkiin.

Lankisen mukaan vastassa oli hyviä ja paljon kokeneempia joukkueita. Pojat ovat aloittaneet harrastuksen noin vuosi sitten Imatralla järjestetystä Leiki palikoilla 2019 -tapahtumasta, jossa Robotiikka- ja tiedekasvatus ry piti viikonlopun mittaisen sumorobotiikkaleirin.

Robotex-festivaali järjestettiin Tallinnassa nyt 19. kerran. Kisoihin, koulutuksiin ja seminaareihin osallistui joukkueita Euroopan maiden lisäksi esimerkiksi Kiinasta, Intiasta, Kolumbiasta ja Etelä-Koreasta.

Yhdistyksen tietämän mukaan kyseessä on ensimmäinen Suomeen saatu Robotex-palkintosija. 

Luetuimmat

Uusimmat uutiset