TE-toimisto jakaa niukkuutta — kilpailu starttirahoista kiristyy tänä vuonna

Kilpailu starttirahoista kovenee. Kaakkois-Suomen TE-toimistolla on nyt käytössä aloittavan yrittäjän tukiin merkittävästi vähemmän rahaa kuin viime vuonna.

— Niukkuutta jaetaan. Joudumme jatkossa miettimään, lyhennetäänkö starttirahajakson pituutta ja pienennetäänkö päiväkohtaista tukisummaa, toteaa TE-toimiston johtaja Juha Kouvo.

Starttirahat lohkaistaan TE-toimistolle osoitetuista työllisyysmäärärahoista. Tänä vuonna koko työllisyystoimintaan on Kouvon mukaan käytössä alle 30 miljoonaa euroa. Viime vuonna vastaava summa oli 45 miljoonaa.

Starttirahan avulla aloitti viime vuonna yritystoiminnan Etelä-Karjalassa yhteensä 159 henkilöä. Heistä Lappeenrannasta oli 99 ja Imatralta 40.

Lue aiheesta lisää tämän päivän lehdestä tai digilehdestä.

Starttiraha

Työllistämistuki, joka turvaa uuden yrittäjän henkilökohtaista toimeentuloa yleensä kuuden kuukauden, korkeintaan 18 kuukauden ajan.

Myöntämisestä päättää TE-toimisto. Päätöksessä huomioidaan mm. alan kilpailutilanne ja uuden yritystoiminnan tarve paikkakunnalla.

Muodostuu perustuesta, joka on 32,68 euroa päivältä. (Viime vuonna 32,80 euroa). Lisäksi voidaan maksaa lisäosaa, joka on 10—60 % perustuen määrästä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.