Imatran Palloseura toivoo Aviasport-areenalle uutta tekonurmimattoa ja hintojen alennusta, IPV puolestaan toivoo, että hallin käyttö sujuisi helppona myös jatkossa

Imatran kaupunki aloitti Ukonniemessä sijaitsevan suurhallin pyörittämisen.

Santeri Tynkkynen

Aviasport-areenaa pyörittää nykyisin Imatran kaupunki.
Aviasport-areenaa pyörittää nykyisin Imatran kaupunki.

Ukonniemessä sijaitseva suurhalli, Aviasport-areena siirtyi alkuvuodesta Imatran kaupungin omistukseen.

Entinen halliyrittäjä Sakari Myllys poistui hallista perjantaina, ja Imatran kaupunki aloitti hallin pyörittämisen.

Aviasport-areenan suurimpia käyttäjiä ovat Imatran Pallo-Veikot sekä Imatran Palloseura. Molemmissa leireissä hallin siirtyminen kaupungille on otettu vastaan hyvin mielin.

— Luotetaan, että homma toimii entiseen malliin, ja sitä myös odotetaan. Toivotaan, että hallin käyttö on jatkossa yhtä vaivatonta kuin ennenkin, IPV:n hallituksen puheenjohtaja Liisa Marsio toteaa.

— Aikaisemmin on hommat sujuneet hyvin, ja varmasti sujuvat myös jatkossakin, IPS:n hallituksen puheenjohtaja Emilio Urpalainen komppaa.

Uusi tekonurmi olisi tarpeen

Paikallisessa jalkapalloseurassa toivotaan, että vuorojen hinnat tippuisivat tulevaisuudessa. Sen lisäksi toiveissa olisi, että hallin tekonurmi uusittaisiin lähivuosina.

— Kyllähän se matto alkaa olla aika finaalissa, ja sen voisi muutaman vuoden sisällä uusia, Urpalainen pohtii.

IPV:llä ei välttäviä muutostarpeita ole. Heille tärkeintä on, että hallin käyttö sujuu helppona myös jatkossa.

Marsio ei usko, että mahdollisella automatisoinnilla pystyttäisi korvaamaan kaikkea ihmistyötä.

— Toimivuus on meille tärkeintä. Siellä tarvitaan tapahtumien aikana ihmisiä neuvomaan, opastamaan ja auttamaan.

— Itse ajattelisin, että siinä täytyy olla sellainen pyörittäjä, joka tuntee eri lajien vaatimukset. Siellä voi samaan aikaan olla pesäpalloilijoita, jalkapalloilijoita sekä golffaajia. Pitää olla turvallista harjoitella, Marsio toteaa.

— Aikaisemmin on hommat sujuneet hyvin, ja varmasti sujuvat myös jatkossakin — Emilio Urpalainen

Hallin mahdollinen automatisointi ei puolestaan Urpalaista haittaisi. Hänen mukaansa hallissa ei tarvitse olla länsäoloa koko ajan.

— Automatisointi on varmasti järkevä asia. Ovet aukeavat ajastimilla, ja kun sovitaan selvät pelisäännöt, niin seurat pystyvät katsomaan paikkojen perään.

Kiitosta edellisille omistajille

Edellisten omistajien aikaan hommat toimivat hyvin, sekä Marsio että Urpalainen kertovat. Kiitosta saavat Sakari Myllys sekä Jani Valkeapää, jotka saivat hallin Imatralle tuotua.

— Ilman heitä ei hallia olisi, ja he ovat tehneet ison työn koko Ukonniemen eteen. Siitä seurojen täytyy olla kiitollisia, Urpalainen kehuu.

Uusimmat uutiset