Harri Ahonen luopuu Ruokolahden perussuomalaisten puheenjohtajuudesta: ”Ei draamaa, eikä liity Siniseen tulevaisuuteen”

Harri Ahonen jatkaa Ruokolahden perussuomalaisissa, mutta rivijäsenenä.
Harri Ahonen jatkaa Ruokolahden perussuomalaisissa, mutta rivijäsenenä.

Harri Ahonen (ps.) jättää Ruokolahden perussuomalaisten puheenjohtajan tehtävät.

— Mitään dramatiikkaa ei tähän liity, Ahonen kuittaa.

Ratkaisu ei liity myöskään Siniseen tulevaisuuteen tai sen Imatralla pitämään kampanjatilaisuuteen, joka on poikimassa ainakin Imatran perussuomalaisten puheenjohtajalle Erkki Saarimäelle potkut puolueesta.

Potkujen syynä on kilpailevan leirin aktiivinen auttaminen.

Samassa tapahtumassa nähtiin myös Harri Ahonen, mikä herättää kysymyksen, uhkaako Ahostakin mahdollisesti puolueesta erottaminen.

”En rupea tuomariksi”

Ahosesta yhteistyötä saa olla suuntaan ja toiseen. Hän ei kuitenkaan osallistunut Sinisen tulevaisuuden tilaisuuteen järjestelyihin mitenkään.

— En ollut paikalla auttamassa, vaan tapaamassa hyvää ystävääni Jarppaa (Jari Lindströmiä). Silloin kun Jarppa on seudulla, koitan käydä vaihtamassa muutaman sanan. Ei ystävän tapaaminen saa olla kiellettyä, Ahonen toteaa.

Ahonen ei ota kantaa Saarimäkeä uhkaaviin potkuihin. Hän ei vastaa myöskään kysymykseen, hyväksyykö hän Saarimäen toiminnan.

— Se on puolueen ja Erkin välinen asia. Tuomariksi en rupea. Imatran seudun perussuomalaiset on itsenäinen yhdistys. He tekevät niin kuin parhaaksi näkevät.

Ahonen itse ei ole lähdössä perussuomalaisista mihinkään.

— Se on ensimmäinen ja viimeinen puolueeni. Jos en kelpaa, sitten olen ilman puoluetta.

Eron syynä omat työkiireet

Ahonen sanoo ilmoittaneensa jo kuukausi sitten luopuvansa Ruokolahden perussuomalaisten puheenjohtajuudesta ja varoitelleensa tästä jo vuosi sitten. Syynä ovat omat työkiireet. Linja-autonkuljettajan työ vie hänet ulkomaille 3–4 päivänä viikossa.

—Jostain on karsittava. Omaa jaksamistakin on ajateltava.

Anu Pakarinen

Anu Pakarinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.