Uurastus toi finaalipaikan Suomen suurimmassa elokuvakilpailussa

Katri Ikävalko

Hilkka Kekäle (vas.), Esteriina Papinniemi ja Kaisa Äijö harrastavat elokuvien tekemistä.
Hilkka Kekäle (vas.), Esteriina Papinniemi ja Kaisa Äijö harrastavat elokuvien tekemistä.

52 aihetta paperilla. 12-vuotiaiden Hilkka Kekäleen, Esteriina Papinniemen ja Kaisa Äijön tie Kaikki kuvaa -elokuvakilpailuun alkoi ideoiden kokoamisella. Kymmenistä aiheista eteenpäin valikoituivat ne, mitkä tuntuivat kolmikosta kaikkein luontevimmilta.

— Aihetta mietimme aika kauan.

Lopulta kolmikko pääsi musiikkivideollaan Nauru pidentää ikää yhdeksi sarjansa kolmesta finalistista. Heidän musiikkivideossaan tyttö istuu surullisena joen varrella, kunnes hänen luokseen tulee tuntematon tyttö, joka alkaa kertoa elämän iloisista asioista.

— Eniten aikaa meni suunnitteluun. Kuvasimme videon varmaan tunnissa, he laskevat.

Ennen kuvaamista kolmikko äänitti työnsä, mihin meni aikaa yksi ilta. Tekijät pääsivät äänittämään videonsa studio-olosuhteissa.

— Äänitykseenkään ei olisi mennyt niin paljon aikaa, mutta jouduimme tekemään kaiken kahdesti. Äänitykset katosivat kertaalleen, Kekäle kertoo.

Toukokuussa vuorossa on Kaikki kuvaa -gaala Tampereella, missä voittajat julkistetaan. Gaalaan kutsutaan kaikki finalistielokuvien tekijät ympäri Suomen, ja myös Äijö, Kekäle ja Papinniemi ovat lähdössä tapahtumaan.

— Yksityiskohdista ei vielä ole sovittu, mutta ilman muuta lähdemme gaalaan, Äijö, Papinniemi ja Kekäle summaavat.

Aiheesta kerrottiin laajemmin lauantain Uutisvuoksessa.

Katri Ikävalko

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet