Lämpöaalto vyöryy Etelä-Karjalaan viikonloppuna – Aurinko paistaa ja lämpötila nousee liki 20 asteeseen

Harri Teitto

Eteläiseen Suomeen on loppuviikosta rantautumassa lämpöaalto. Lauantaista lähtien päivälämpötilat kohoavat Etelä-Karjalassakin säännöllisesti 15 asteeseen ja sen yli.

Päivystävä meteorologi Juha Tuomala Ilmatieteen laitokselta kertoo, että lämmintä ilmaa alkaa virrata kaakosta Suomeen jo keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Korkeampia lämpötiloja saadaan kuitenkin vielä odottaa pilvisyyden ja sateiden takia.

— Todennäköisesti vielä alkupäivät ovat ajoittain pilvisiä. Perjantaina liikkuu sadealue maan poikki Suomenlahdelta kohti Perämerta.

Lauantaista alkaen on kuitenkin odotettavissa ainakin neljän päivän jakso, jonka aikana lämpötilat kohoavat jopa 18 asteeseen. Tuomala sanoo, että lauantaina lämpötila nousee pilvisyydestä riippuen jo 13–17 asteeseen. Sunnuntaina lämpötilat ovat samoissa lukemissa.

Alkuviikosta on luvassa vielä lämpimämpää.

— 20 astetta todennäköisesti jää saavuttamatta. Mutta jos sää pysyy selkeänä, lämpötila nousee maanantaina vähän lauantain lukemista. Lämpötilat olisivat 15-18 asteen välillä, Tuomala sanoo.

— Tietenkään se ei ole niin kesäisen lämmintä, kun yöt ovat pidempiä kuin kesäaikaan. Yöt ovat viileitä päivän lämmön vastapainoksi.

Normaalisti päivälämpötilat ovat tähän aikaan vuodesta 12–14 asteessa.

Näillä näkymin lämpöjakso jatkuu vielä ainakin tiistaille.

Tuomala korostaa, että tähän aikaan vuodesta lämpötilojen ennustaminen alkaa olla ongelmallista pilvien takia.

— Aurinko ei aina jaksa lämmittää niin hyvin.

Juhana Nyman

Juhana Nyman

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Luetuimmat