Markunpolun rakennettavuusselvitys valmistui — Paajalan metsään rakentaminen vaikuttaa mahdolliselta

Päätöksenteko runsaasti palautetta saaneesta kaavoituksesta siirtyy ensi vuoteen.

Anu Pakarinen

Paajalan metsäalueen rakentaminen on herättänyt vastustusta, mutta myös kyselyjä tonteista.
Paajalan metsäalueen rakentaminen on herättänyt vastustusta, mutta myös kyselyjä tonteista.

Markunpolun rakennettavuusselvitys on saatu valmiiksi. Kaupunkikehitysjohtaja Topiantti Äikkään mukaan alueelle rakentaminen vaikuttaa ensinäkemältä mahdolliselta. Alueen hulevesiasioita joudutaan tosin selvittämään vielä hieman.


Imatran kaupungin teettämän rakennettavuusselvityksen tarkoitus on varmistaa, että asuinrakentamiselle suunniteltu metsäalue on otettavissa järkevin kustannuksin käyttöön. Lähistön asukkailta saatujen kommenttien perusteella maasto on paikoitellen hyvin märkää.

Päätöksiä vuoden alussa

Lopullista ratkaisua asiaan saadaan vielä odottaa. Ennen Markunpolkua halutaan varmistaa muiden kiireellisempien kaavojen valmistuminen.


— Näyttäisi siltä että että päätöksenteko Paajalan omakotialueesta siirtyy ensi vuoden alkuun, Äikäs arvioi.


Paajalan metsän kaavoittaminen on herättänyt runsaasti keskustelua. Kaupunki on saanut useita kirjallisia palautteita, joissa vastustetaan virkistysalueen ottamista asuinkäyttöön. Kaakkois-Suomen ELY-keskus kritisoi rakentamista huomionarvoiseksi luokiteltuun metsään.


Palautetta ovat antaneet myös Mansikkalan yläkoulun ja lukion biologian opettajat, Mansikkalan koulun oppilaskunta sekä viereisen Martinpolun asuinalueen asukkaat. Toisaalta myös alueella rakentamisesta ja mahdollisista tonteista on tullut kyselyjä.


Äikkään mukaan palaute on huomioitu kaavoitteen lausunnoissa. Lähtökohta on kuitenkin se, että hanketta viedään eteenpäin kaavoituksen tasolla. Äikäs muistuttaa, että vaikka kaavoituksesta saataisiin päätös, se ei tarkoita vielä rakentamispäätöstä. Mahdollinen rakentaminen on kuitenkin huomioitu talousarviossa.


— Mutta odotetaan kaavoituksen valmistuminen ensin ja katsotaan miten etenee, Äikäs toteaa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset