Tavarajunien läpivalaisulaite myös Imatralle — Raja-asemien infraan 22 miljoonaa euroa

Vuosaaren satamassa junaröntgen ehti toimia vuodesta 2008. Se siirrettiin Vainikkalaan vuonna 2017.
Vuosaaren satamassa junaröntgen ehti toimia vuodesta 2008. Se siirrettiin Vainikkalaan vuonna 2017.

Rautatierahdin tullivalvonta kiristyy Kaakkois-Suomessa. Vainikkalan lisäksi Imatralle on tulossa junanvaunujen läpivalaisulaite. Laite on käytössä vuoden 2021 loppuun mennessä.

EU:n komissio on hyväksynyt rahoituksen kuudelle hanke-ehdotukselle, joissa Liikennevirasto on mukana. Hankkeet koskevat Suomen raja-alueiden infrastruktuurin kehittämistä. Kuudesta hankkeesta neljä on Kaakkois-Suomessa ja niiden yhteisarvo on 22 miljoonaa euroa.

EU:n rahoitusosuus Kaakkois-Suomeen on 80 prosenttia.

Imatran ylityspaikalla suurin osa 5,23 miljoonan euron kokonaisrahoituksesta käytetään läpivalaisulaitteen perustusten rakentamiseen ja laitehankintaan. Imatralla rahaa käytetään myös muuhun valvontatekniikkana. Sen lisäksi aseman alueella tehdään liikennejärjestelyjä, jotka siirtävä lähellä valtakunnanrajaa olevan tax free -kopin liikenteellisesti parempaan paikkaan.

Vainikkalassa investointien yhteisarvon 6,39 miljoonaa euroa. Rahaa käytetään tekniseen valvontaan ja toimitilojen laajennukseen.

Vaalimaalle osoitetulla 5,60 miljoonalla eurolla korjataan rakennuskantaa ja peruskorjataan kiinteää läpivalaisulaite.

Parikkalan rajainfraa parannetaan Kuutostien liittymässä ja tulli saa rahaa autojen rekisteritunnusten lukutekniikkaan. Parikkalan rahoitusosuus on 4,91 miljoonaa euroa .

EU:n tuki on ohjelmakaudelle 2014—2020. Kaakkois-Suomi—Venäjä CBC -ohjelman viivästymisen vuoksi rahoitettaville on kohteille on annettu kahden vuoden jatkoaika.

Luetuimmat