Imatran kaupunginjohtajavalinta kansan käsiin — yllätysratkaisu kaupungintalon sisällä syrjäytti ulkopuoliset hakijat

Kai Skyttä

Olen yllättävästä jatkokaudestani äärettömän innoissani, vakuuttaa Pertti Lintunen.

Imatralla umpisolmuun ajautunut kaupunginjohtajavalinta on saanut yllätyskäänteen. Jo pitkään taustakeskusteluissa esiintynyt musta hevonen on osoittautunut istuvaksi kaupunginjohtajaksi, Pertti Lintuseksi, joka on uuden esityksen mukaan jatkamassa toimessaan. Lintunen aiotaan valita Lintuseksi kahden vuoden jatkoajalla.

— Tämä ratkaisu yllätti meidät poliitikotkin. Yhteisen linjan löytäminen on ollut todella vaikeaa, mutta Heikkihän (Luukkanen) sen sitten keksi. Että miksi aina kaiken pitäisi muuttua, kertoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen.

Tapa on poikkeuksellinen, mutta niin on Perttikin.

Helmisen kuvaamaa ratkaisua on hiottu kulisseissa sen jälkeen, kun valtuustoryhmät haastattelivat kaupunginjohtajavirkaan hakeneita Vesa Huuskosta, Rami Hasua ja Antti Vuolannetta. Ryhmien mielipiteiden hajaannus oli niin suuri, että poliitikot joutuivat nostamaan kädet pystyyn. Katseet kääntyivätkin nopeasti Lintusen suuntaan.

— Tietyllä tavalla osasin tätä jo odottaa. Sovin jo viime kuussa ensi syksyksi useammankin Kiinan matkan, Lintunen paljastaa.

Läpihuutojuttu Lintusen jatkokausi ei kuitenkaan ole. Poikkeuksellista menettelyä halutaan vahvistaa kansan mielipiteellä, jota kysytään avoimella nimilistalla. Listoille kerätään imatralaisten nimiä seuraavan kahden viikon ajan. Määräajan päätteeksi nimet lasketaan ja jos allekirjoittajia on yli kymmenen prosenttia kaupunkilaisista, Lintunen jatkaa tehtävässään.

— Tapa on poikkeuksellinen, mutta niin on Perttikin, luonnehtii kaupunginlakimies Kaisa Heino järjestelyä.

Kansalaiset voivat käydä kirjoittamassa nimensä Pari vielä, Pertti -adressiin jo tänään lauantaina. Lomakkeet ovat esillä Imatran jäähallilla ennen Ketterän kauden päätösottelun alkua kello 14 alkaen. Listat löytyvät edustusjoukkueen pukuhuoneen edustalta, jossa voi samalla huikata ovenraosta kannustukset illan koitokseen valmistautuville Vuoksen sotureille.

Lintusen sitoutumista jatkokauteen kuvastaa, että kaupunginjohtaja aikoo itse olla allekirjoitustilanteessa paikalla. Poliitikot vetoavat voimakkaasti sekä omiin taustajoukkoihinsa että koko kaupunkiin, että nimiä saataisiin listaan ripeästi riittävä määrä. Allekirjoittajia toivotaan siten jäähallille sankoin joukoin.

— Kyllähän kaupunginhallitus esitti, että jakelisin samalla kaupunkilaisille ilmaisia ämpäreitä. Mutta jossakin se talkoohengen raja menee minullakin, Lintunen paaluttaa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.