Sammon osakkeista irtosi rahat vasta juristin avulla

Lappeenrantalainen Katie Sairanen sai Sammolta joulukuussa päiväämättömän kirjeen. Siinä ilmoitettiin hänen omistavan Sammon paperiosakkeita. Jos niitä ei löydy, kehotettiin ottamaan yhteys maksulliseen palvelunumeroon.

Sairanen soitti numeroon turhaan viikon verran. Muuta tulosta soittelusta ei ollut kuin ylisuuri puhelinlasku.

Sairanen meinasi jo luovuttaa, mutta päätti vielä kysyä asiasta tutulta juristilta. Se kannatti, sillä muutaman satasen satsauksella Sairanen saa unohtamistaan osakkeista muutamia tuhansia euroja.

Sairasen tilannetta helpotti se, että hänen osakekirjansa olivat koko ajan Sammon hallussa. Tätä ei kuitenkaan kerrottu joulukuun kirjeessä.

Sairasta avustanut asianajaja Kari J Laine Asianajotoimisto Laine Nikkanen Luukko Oy:stä ihmettelee Sammon toimintaa.

— Yhtiö lähestyi joulukuussa osakerekisteriin merkittyjä kymmeniä tuhansia osakkeen omistajia. Miksei se saman tien liittänyt mukaan rekisteriotetta ja antanut toimintaohjeita, Laine ihmettelee.

Näin ihmisillä olisi ollut aikaa kuolettaa osakkeet ja merkityttää osakkeensa arvo-osuusjärjestelmään ennen kevään yhtiökokousta.

Tuomioistuimissa on jo käynnissä tuhansia paperiosakkeiden mitätöimisprosesseja. Helsingin käräjäoikeuden ne ovat ovat ruuhkauttaneet. Etelä-Karjalan käräjäoikeus ottaa vastaan oman toimialueensa kuolettamishakemuksia.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.