Tilaajalle

Kun tuotantoeläimet lähtivät Äikään tilalta Äitsaaresta, vanhasta navetasta remontoitiin moderni juhlatila, jossa nyt myös majoitetaan vieraita: "Kun lehmät läksivät, täytyi jotain tekemistä keksiä" – Katso kuvat kesäisestä maalaisidyllistä

Viimeiset lehmät lypsettiin Äikään sukutilalla Ruokolahden Äitsaaressa vuonna 1996. Perheen miehet alkoivat rakentaa sen jälkeen hirsimökkejä, Soili Äikää puolestaan teki leipomisharrastuksesta itselleen ammatin. Bravuuri on karjalanpiirakka, joita sesonkiaikoina valmistuu jopa 500 vuorokaudessa. Kiireisimpiä ovat juhannus ja joulu.

Joonas Tapaninen

Äitsaaressa vanhassa navetassa toimiva kahvila ja pitopalvelu Hertta on koko suvun yhteinen ponnistus. Kuvassa vasemmalta Soili, Tauno ja Antti Äikää sekä Jouni ja Maija Kinnunen.
Äitsaaressa vanhassa navetassa toimiva kahvila ja pitopalvelu Hertta on koko suvun yhteinen ponnistus. Kuvassa vasemmalta Soili, Tauno ja Antti Äikää sekä Jouni ja Maija Kinnunen.

Kukko kiekuu maalaistalon pihapiirissä Ruokolahden Äitsaaressa. Tai jos oikein tarkalla korvalla kuuntelee, niin kaksi kukkoa. Kun helttapäät eivät viihtyneet samassa häkissä, riitapukarit jouduttiin keväällä erottamaan toisistaan, kertoo talon emäntä Soili Äikää.

Luetuimmat