Mansikkalan koulun läheisyydessä etsittiin aamulla asemiestä — Oppilaat suljettiin varotoimenpiteinä luokkiin

Mansikkalan moduuleiden ja Linnalan koulun oppilaat aloittivat aamunsa suljetuissa luokissaan turvatoimena. Asemies osoittautui lopulta vääräksi hälytykseksi.

Silva Laakso

Myös ammattiopisto Sammon puolella opiskelijoita kehotettiin pysymään sisätiloissa
Myös ammattiopisto Sammon puolella opiskelijoita kehotettiin pysymään sisätiloissa

Mansikkalan alueella tehtiin tiistaiaamuna havainto miehestä, joka oli pukeutunut tummiin vaatteisiin ja liikkui pitkäpiippuisen aseen kanssa. Poliisi sai ilmoituksen asiasta kello 7.20. Havainnon oli tehnyt yksi henkilö. Ilmoituksen mukaan pitkä ja hoikka mieshenkilö olisi kulkenut kohti alueen kouluja.

Ilmoitus sai aikaan ison luokan operaation alueella. Linnalan ja Mansikkalan koulujen läheisyydessä partioi tiistaina aamulla raskaasti varustautuneita ja myös aseistautuneita poliiseja. Poliisit tarkastivat parakkeja ja pitivät ulkopuolisia alueelle tulijoita etäällä.

Vanhemmille tiedotettiin asiasta Wilma-viestillä. Kaakkois-Suomen poliisi vahvisti asian tuoreeltaan, mutta ei toistaiseksi kerro tilanteesta enempää. Poliisi kehotti aamun aikana varovaisuuteen koko Mansikkalan alueella. Poliisi jatkoi partiointiaan alueella viela aamupäivän aikana ja toivoi ihmisiltä mahdollisia havaintoja asiasta.

Silva Laakso

Mansikkalan kouluparakkien läheisyydessä oli useita poliisiautoja tiistaiaamun aikana

Silva Laakso

Ulospäin tilanne näytti Mansikkalassa aamulla rauhalliselta

Havainto asemiehestä osoittautui puolen päivän aikaan väärinkäsitykseksi. Poliisi löysi henkilön, johon hälytyksen tuntomerkit sopivat. Poliisin puhuttelun perusteella ketään ei epäillä rikoksesta. Kello 12 jälkeen poliisi päätti operaation Mansikkalassa.

Oppilaat turvassa luokissa

Mansikkalan moduuleiden ja Linnalan koulun oppilaat olivat luokissaan turvatoimena suljettuna. Kukaan kouluilla ei ollut loukkaantunut. Luokkiin sulkeminen oli kaupungin mukaan varotoimenpide. Parakkitilojen ikkunoissa sälekaihtimet olivat kiinni.

Myös vieressä toimivalle ammattiopisto Sampolle oli asiasta mennyt tieto ja koulun pihalla oli poliiseja opastamassa koululle tulijoita. Koululaisia ja koulun henkilökuntaa kehotettiin siirtymään piha-alueelle tullessaan siirtymään välittömästi omiin koulutiloihin.

Sammossa jo päivänsä aloittaneet oppilaat oli ohjeistettu pysymään sisätiloissa kuulutuksella.

— Kun yritimme lähteä ulos, poliisi käski sisään. Lopulta tuli infoa, että voimme lähteä ulos, kertoi kunnossapitoasentaja-linjalla opiskeleva Mikko Honkanen.

Silva Laakso

Asemiehen etsinnän aikana poliisi kehotti varovaisuuteen koko Mansikkalan alueella.

Silva Laakso

Poliisi oli parkissa useassa kohteessa lähellä kouluja. 

Viranomaiset esittivät aamulla toiveen, että koululaisten huoltajat eivät tulisi paikalle, jotta liikenne ei sumpuuttuisi ja tilanteen hoitaminen vaarantuisi.

Kaupunki toivoi lasten jäävän aamulla vielä kotiin, jos mahdollista

Imatran kaupunki tiedotti aamulla, että mikäli Linnalan ja Mansikkalan moduuleissa opiskelevien lasten koulupäivä ei olllut vielä alkanut, kannatti kouluun menoa passata ja odottaa tietoa siitä, että poliisitilanne kouluilla raukeaa.

Koululla oli oppilaille aamulla vastaanotto. Oppilaita ohjattiin piha-alueelle saavuttuaan omiin luokkatiloihin.

Juttua muokattu 6.11. klo 12.27: Lisätty tieto väärinkäsityksestä hälytyksessä.

Silva Laakso

Poliisi etsi asemiestä, josta tuli yksi ilmoitus.

Luetuimmat