Stora Enso jatkaa Imatran golfkentällä olevan Rantahovin myyntiä: "Puhutaan kuusinumeroisesta summasta"

Asuminen on yksi vaihtoehto, arvioi Stora Enson viestintäjohtaja Satu Härkönen.

Silva Laakso

Rantahovi jäi golfkentän kaupassa Stora Enso käsiin. Nyt sille etsitään ostajaa.
Rantahovi jäi golfkentän kaupassa Stora Enso käsiin. Nyt sille etsitään ostajaa.

Imatran golfkentän yhteydessä sijaitsevan Rantahovin tulevaisuus on yhä hämärän peitossa.

Kartanorakennuksen ja sille erotettavan 1,45 hehtaarin tontin omistaa Stora Enso.

Kartano ei sisälly muusta golfkentästä alueesta ja rakennuksista hierottuun kauppaan Imatran kaupungin kanssa, vaan se jää yhä Stora Enson omistukseen.

Kaupunginjohtaja Kai Roslakan mukaan kartano rajattiin kaupan ulkopuolelle Stora Enson aloitteesta.

– Ilmeisesti sellaiselle on markkinoita, kartanolle, arveli Roslakka viime viikolla Uutisvuoksen haastattelussa kertoessaan golfkentän kaupan taustoista.

Ostajaa ei ole tiedossa

Totuus ei ole näin ruusuinen.

Stora Enson viestintäjohtajan Satu Härkösen mukaan golfkenttä kiinteistöineen päätettiin pilkkoa viime metreillä pienempiin osiin, jotta kauppa ei tyssäisi liian korkeaan kokonaishintaan.

Ratkaisu näyttää olleen oikea, sillä tämän jälkeen kaupat syntyivät nopeasti. Imatran kaupunki ostaa golfkentästä erotettavan 59 hehtaarin alueen rakennuksineen 150 000 eurolla ja vuokraa ne sen jälkeen tytäryhtiölleen Imatran seudun yritystiloille.

Seuraavaksi Stora Enso alkaa etsiä kartanolle ostajaa. Sellaista ei ole toistaiseksi tiedossa. Toisaalta myyntiponnistelujakaan ei ole ehditty aloittaa, Härkönen huomauttaa.

– Olemme keskittyneet viime aikoina siihen, että golfkentän kauppa saadaan maaliin.

Härkösen mukaan kartano on hyvässä kunnossa. Myynti on ensisijainen tavoite, mutta vuokrauskin saattaa tulla kyseeseen, jos ostajaa ei löydy.

Hintapyyntöön Härkönen ei vastaa suoraan.

– Sanotaan, että puhutaan kuusinumeroisesta summasta.

Härkösen käsityksen mukaan kiinteistö sopii hyvin vaikkapa kahvila- ja ravintolatoimintaan, ja myös asuminen on mahdollista.

Käyhkää ja Saimaanhovi riittävät

Stora Ensolla itsellään ei ole kartanolle käyttöä.

Tälläkin hetkellä yhtiö myy useita tarpeettomaksi käyneitä kiinteistöjä Imatran seudulla. Myynnissä ovat muun muassa Tornan virkailijakerho, Honkapirtti ja Insinööriniemen talot Imatralla sekä Muuramäki Puumalassa.

Taustalla on osittain bisnestyylin muutos. Asioita hoidetaan sähköisesti, ja asiakastapaamiset ovat lyhentyneet. Edustustiloja ei enää tarvita entiseen malliin.

Siihenkin tarkoitukseen Stora Ensolle on yhä riittävästi tiloja. Imatran tehdasalueella sijaitsevaa Saimaanhovia käytetään paljon esimerkiksi sisäisiin kokouksiin ja asiakastapaamisiin.

– Se on niin lähellä, Härkönen toteaa.

Lisäksi yhtiö omistaa Ruokolahdella lomapaikkana tunnetun Käyhkäänhovin, joka aiotaan pitää ainakin toistaiseksi, Härkönen kertoo.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut