Sammutustyöt Taipalsaaren turvesuolla jatkuvat ainakin tiistai-iltapäivään — Jälkivartiointi jatkuu palopaikalla päivien ajan sitten joskus, kun palo saadaan sammumaan

Palopesäkkeitä ja liekehtivä kohteita on niin suolla kuin sen läheisellä metsäalueella lukuisia.

Etelä-Karjalan pelastuslaitos

Suurisuolla oli parhaillaan turpeen kääntäminen meneillään, kun palo alkoi. Savuhavaintoja palosta on tehty jopa Rautjärvellä ja Parikkalassa saakka.
Suurisuolla oli parhaillaan turpeen kääntäminen meneillään, kun palo alkoi. Savuhavaintoja palosta on tehty jopa Rautjärvellä ja Parikkalassa saakka.

Turvetuotantoalue Suurisuo Taipalsaarella palaa edelleen. Sammuttajat ovat pitäneet paloa hallinnassa noin sadan hehtaarin kokoisella alueella läpi yön. Päivystävä palomestari Arto Suomalainen Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta kertoo, että palopesäkkeitä on lukuisia niin suolla kuin sen läheisessä metsässä.

—On kyteviä pesäkkeitä kuin varsinaisella liekillä palavia kohteita, Suomalainen sanoo.

Suomalaisen mukaan sammutustyöt jatkuvat Vapon omistamalla turvesuolla ainakin tiistai-iltapäivään saakka. Kun palo saadaan sammumaan, jatkuu jälkivartiointi suolla useiden päivien ajan.

Suomalaisen mukaan edelleen epäillään palon saaneen alkunsa työkoneesta.

— Varmaa ei pystytä sanomaan, mutta todennäköisesti se on koneesta lähtenyt.

Tieto turvesuon palosta tuli pelastuslaitokselle maanantaina noin kello 14. Jotkut sammuttajista ovat huhkineet palopaikalla siitä lähtien.

Suomalaisen mukaan pelastuslaitoksen väkeä vaihdetaan "tuoreisiin miehiin" aamupäivän aikana. Yön yli sammutustöissä oli 70—90 sammuttajaa.

Parhaimmillaan paloa sammutti lähes 200 pelastajaa sekä noin 30 Vapon ja urakoitsijoiden henkilökuntaan kuuluvaa ihmistä.

— Miehet ovat ihan loppu, Suomalainen toteaa.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut