Imatran satamapäällikön Juhani Turpeisen kahvilakiireet lisääntyvät: Mies ryhtyy pyörittämään kaupungintalon ja kulttuuritalon tarjoiluja, lisäksi satamakahvila Kolme Ankkuria avautuu hiihtolomaviikolla

Turpeinen haluaa avata myös kulttuuritalo Virran kahvilan mahdollisimman pian.

Heidi Asikainen

Juhani Turpeisesta (vas.) tuli vuonna 2019 myös Ruokolahden yrittäjien puheenjohtaja. Vierellä edellinen puheenjohtaja, Matti Jaatinen.
Juhani Turpeisesta (vas.) tuli vuonna 2019 myös Ruokolahden yrittäjien puheenjohtaja. Vierellä edellinen puheenjohtaja, Matti Jaatinen.

Imatran kaupunginhallitus päätti maanantain 18. tammikuuta kokouksessaan valita Imatran kaupungintalon ja kulttuuritalo Virran kokous- ja väliaika- sekä tapahtumatarjoilujen palveluntuottajaksi Ruokolahden Leijona Oy:n.

Ruokolahden Leijona Oy:n taustalta löytyy Imatran sataman satamapäällikkö Juhani Turpeinen – sekä aputoiminimi Three Anchor Catering.

Tarkkaa ajankohtaa kaupungintalon ja kulttuuritalon tarjoilujen aloittamiselle ei ole vielä lyöty lukkoon.

– Alkuperäisen tarjouspyynnön mukaan toiminnan oli tarkoitus alkaa vuodenvaihteessa, mutta nyt eletään jo tammikuun loppupuolta. Aloitusajankohta on vielä keskustelujen alla, Turpeinen sanoo.

Juho Kokko

Kolme Ankkuria. Näistä kahdesta kahvilasta voi ihailla kaupungin hienoimpia näkymiä, Turpeinen iloitsee: Kolmesta Ankkurista näkee sataman ja Virran kahviosta Vuoksen.
Kolme Ankkuria. Näistä kahdesta kahvilasta voi ihailla kaupungin hienoimpia näkymiä, Turpeinen iloitsee: Kolmesta Ankkurista näkee sataman ja Virran kahviosta Vuoksen.

Tällä hetkellä kulttuuritalon kahvila on kiinni koronan vuoksi. Kahvila on kuitenkin tarkoitus avata yleisölle mahdollisimman pian.

Kolme Ankkuria avautuu viikolla 9

Viime syksynä Turpeinen päätti ottaa pyöritettäväkseen myös Kolme Ankkuria -satamakahvilan. Sen toiminnot siirtyvät Imatran venekerholta hänelle helmikuun aikana.

Satamakahvilan sekä kaupungintalon ja kulttuuritalon toimintojen pyörittämisessä oli niin iso synergiaetu, ettei sitä voinut ohittaa, hän sanoo.

– Kolmessa Ankkurissa on säpinää kesällä, kulttuuritalon ja kaupungintalon toiminta painottuu muille vuodenajoille. Se puolestaan mahdollistaa muutamille työntekijöille ympärivuotisen työpaikan. Tällä hetkellä työsopimuksia on tehty kolme ja puoli, ja uskon että ne lisääntyvät kesäksi.

Kolmea Ankkuria on tarkoitus remontoida helmikuun aikana. Ainakin myyntitiski ja osa kalustuksesta ja keittiökoneista menee uusiksi. Lisäksi kahvilaan hommataan pitsauuni.

Turpeisen suunnitelmissa on avata kahvila hiihtolomaviikolla eli viikolla 9.

– Tuotepuolen suurin uudistus ovat pitsat, tarjoamme myös itse tehtyjä leivonnaisia ja lounasta.

Vielä talven ajan kahvila on auki vain osan päivää, todennäköisesti kymmenestä kolmeen, Turpeinen miettii. Sataman avautuminen pidentää kahvilankin aikatauluja.

– Sitten ollaan auki yhdeksästä yhdeksään, joka päivä. Vahva toive on, että kahvila pystyisi olemaan auki läpi vuoden, jonkinlaisin aikatauluin.

Luetuimmat