Kansallisaarre kavereineen tulee Ruokolahden kirjastolle

Katri Ikävalko

Sami Havialle tärkeintä on metsällä käynti Keron kanssa. Suomenpystykorvauros on myös rotunsa muotovalio.

Kero haukahtaa muutaman kerran vieraalle ja käy tutustumassa. Pian suomenpystykorva — viralliselta nimeltään Sulunmäki Kero — menee aamun metsälenkin väsyttämänä torkkumaan terassin vierelle.

Torstaina 8. syyskuuta Keroa pääsee katsomaan Ruokolahden kirjaston pihalle. Paikalla on silloin muitakin suomenpystykorvia ja pohjanpystykorvia omistajineen.

— Olemme ideoineet tapahtumaa yhdessä kirjaston työntekijöiden kanssa. Pystytämme pihalle aidon tulipaikan. Pääsemme paikalle aloittamaan pystytyksen kolmen maissa, nokipannukahvit porisevat tulilla todennäköisesti neljän maissa, Keron omistaja Sami Havia kertoo.

Koiria paikalla on torstaina kolmesta viiteen, omistajia puolestaan neljästä viiteen. Eläimiin pääsee tutustumaan ja niitä voi rapsuttaa iltapäiväneljästä iltaseitsemään asti.

— Toivottavasti moni tulee paikalle. Meiltä omistajilta saa kysellä koirista, yhdistyksestämme ja sen toiminnasta, Havia toteaa.

Tapahtuma liittyy Ruokolahden kirjastossa esillä olevaan näyttelyyn. Suomenpystykorviin ja pohjanpystykorviin voi tutustua koko syyskuun ajan Pikinokka ja Paikkatakki -näyttelyssä, jonka on järjestänyt Etelä-Karjalan seudun haukkuvat lintukoirat -yhdistys.

— Yhdistyksemme on melko tuore, se on perustettu tämän vuoden helmikuussa. Näyttelyssä ja torstain tapahtumassa yhdistyy kaksi teemaa: uuden yhdistyksen ja näiden kahden rodun tuominen esille, Havia kuvaa.

Pikinokka ja Paikkatakki — suomenpystykorvasta ja pohjanpystykorvasta kertova näyttely Ruokolahden kirjastossa 31.9. saakka. Koirat paikalla torstaina 8.9. noin kello 16–19.

Lisää aiheesta maanantain Uutisvuoksessa.

Katri Ikävalko

Luetuimmat

Kommentoidut