Korvenkannassa ajellaan parkkirallia ABC-aseman edustalla – Imatralaisen Eemil Tanskasen mukaan ikkunalasit vain tärisevät, kun bassoa jo moottoria huudatetaan

Eemil Tanskasen mukaan parkkiralli on jokaviikkoinen ilmiö. Nuorille puhuminen ei ole auttanut, eikä poliisipartiokaan ehdi ajoissa paikalle.

ABC-aseman lähellä asuvalle Eemil Tanskaselle öinen parkkiralli on iso riesa.
ABC-aseman lähellä asuvalle Eemil Tanskaselle öinen parkkiralli on iso riesa.

Imatran Korvenkannassa sijaitsevan ABC-aseman edustalla harrastetaan öisin parkkirallia.

Lähistöllä asuva Eemil Tanskanen kertoo, että etenkin viikonloppuöisin nuoriso käy huudattamassa moottoria ja autostereoita parkkialueella.

– Asun kymmenen metrin päässä huoltoasemasta. Välissä on meluaita, mutta basson jytke kuuluu tänne saakka niin, että välillä ikkunalasitkin tärisevät. Meillä on seitsemän kuukauden ikäinen lapsi, joka herää meluun, ellei ole jo sikeässä unessa.

Korvenkantaan Tanskanen muutti puolitoista vuotta sitten. Hän kertoo, että pakoputken pärinää parkkipaikalta on kuulunut koko asumisajan. Parkkirallin hän kertoo olevan viikoittaista, mutta painottuvan koulujen loma-aikoihin ja viikonloppuihin.

– Joskus siellä pyöritään autoilla myös arki-iltoina, esimerkiksi viime yönäkin kuului melua. Pahinta on se, kun autosta on pakoputki poistettu ja sitä huudatetaan rajoitinta vatsaan.

"Asia ei tunne menevän perille"

Parkkipaikkaralliin Tanskanen on yrittänyt puuttua useasti, mutta tuloksetta. Muutaman kerran on käynyt itse paikan päällä nuorisoa puhuttamassa.

– Kyllä asia sillä hetkellä otetaan vastaan, mutta perille se ei tunnu kuitenkaan menevän.

Poliisille Tanskanen on tehnyt ilmoituksen häiritsevästä melusta ainakin viisi kertaa.

– Kyseessä ei ole kiireellinen tehtävä, joten partio on saapunut paikalle aina sen jälkeen, kun nuoret ovat jo ehtineet lähteä.

Tanskanen arvioi parkkirallia harrastavien nuorten olevan iältään "juuri ajokortin saaneita". Kyseessä on useampia eri porukoita.

– Joskus siellä on kolme autoa ja joskus seitsemän. Mitään tiettyä porukkaa ei voi sormella osoittaa, sillä alueella pyörii selvästi useita nuoria.

Tanskasen mukaan pakoputken pärinää alkaa kuulua ABC-aseman sulkeuduttua eli puolenyön jälkeen.

– Siellä saatetaan viipyä joskus tunnin ajan ja joskus kymmenen minuuttia, mutta useimmiten käydään pyörimässä monta kertaa yön aikana. Rasittavaahan se on, kun melua alkaa kuulua heti uudestaan, kun on itse juuri saanut nukahdettua.

Tanskanen ajaa itse autoa työkseen, joten tärkeää olisi saada yöllä levättyä kunnolla. Hän kertoo melun häiritsevän myös muuta naapurustoa.

– Kyllä omakotitaloalueella pitäisi saada rauha yöaikaan, Tanskanen toteaa.

Riitta Kumpulainen

Eemil Tanskasen mukaan parkkirallia harrastavat nuoret ovat iältään "juuri ajokortin saaneita". Kyseessä on useita eri porukoita. Kuvituskuva.
Eemil Tanskasen mukaan parkkirallia harrastavat nuoret ovat iältään "juuri ajokortin saaneita". Kyseessä on useita eri porukoita. Kuvituskuva.

Parkkialueen sulkeminen mahdotonta

Tanskanen otti yhteyttä Imatran ABC-asemalle, jotta parkkiralli saataisiin loppumaan. Tanskanen kertoo itse miettineensä, löytyisikö ratkaisua parkkipaikka-alueen rajaamisesta aseman olleessa kiinni.

Liikennemyymäläpäällikkö Anne Nykänen kertoo, että alueen sulkeminen liikenteeltä on mahdotonta.

– Pihapalvelut täytyy olla saatavilla myös yöaikaan. Tässä on esimerkiksi rekkaparkki ja mittarikettä, jotka ovat asiakkaiden käytössä. Matkalle lähtevät saattavat myös kokoontua parkkialueelle, johon jättävät autonsa ja jatkavat sitten matkaa kimppakyydillä.

Nykäsen mukaan betoniporsaiden liikuttelu isolla ja sokkeloisella parkkialueella ei olisi järkevää.

Hän painottaa, että parkkialue ei ole tarkoitettu pidempiä kokoontumisia varten.

– Parkkirallia ei pitäisi ajaa asutusalueella. Olen itse kuullut yksittäisistä tapauksista aiemmin, mutta se tuli yllätyksenä, että ajelu on täällä jatkuvaa, Nykänen sanoo.

Hän arvelee, että nuoret eivät välttämättä tiedä asutusta olevan lähellä, sillä välissä on näkösuojaa.

Sekä Nykänen että Tanskanen vetoavat nuoriin sekä heidän vanhempiinsa, jotta häiritsevää ajelu asutuksen lähellä lopetettaisiin.

– Toivotaan, että asiasta voitaisiin käydä keskustelua ja että nuoret itse ottaisivat onkeensa viestistä.

Luetuimmat