Mansikkalan koulukeskuksen avoimien ovien päivää ei ole vielä päätetty – Suomen suurin puukoulu on herättänyt kovasti kiinnostusta, mutta koronarajoitusten aikana koulua ei voida esitellä suunnitellusti

Vierailuja uudessa koulukeskuksessa on järjestetty toistaiseksi hyvin vähän.

Santeri Tynkkynen

Mansikkalan uusi koulukeskus oli alun perin tarkoitus esitellä kaupunkilaisille avoimien ovien päivänä lokakuussa, mutta koronarajoitukset ovat muuttaneet tilannetta.
Mansikkalan uusi koulukeskus oli alun perin tarkoitus esitellä kaupunkilaisille avoimien ovien päivänä lokakuussa, mutta koronarajoitukset ovat muuttaneet tilannetta.

Mansikkalan uuden koulukeskuksen ulkonäkö alkaa olla imatralaisille jo tuttu, mutta koulun sisäilme kiinnostaa kaupunkilaisia kovasti.

Alun perin tarkoituksena oli järjestää koululla avoimien ovien päivä lokakuun alussa, mutta koronarajoitusten vuoksi tätä tapahtumaa joudutaan todennäköisesti siirtämään tuleviin aikoihin.

– Asiaa pohditaan torstaina, kun kaupunginjohtajien vetämä koronaryhmä kokoontuu. Kiinnostusta koulua kohtaan on ollut todella paljon, mutta erilaisia ryhmiäkin siellä on käynyt hyvin rajoitetusti. Olemme jo aiemmin tiedottaneet, että ulkopuolisia vierailuja pyritään välttämään koronariskin takia, Imatran kaupungin opetuspalveluiden päällikkö Minna Rovio kertoo.

Viime lauantaina Imatran viime kevään ylioppilaat pääsivät viettämään yhteistä juhlaa uudessa koulukeskuksessa, mutta paikalla olivat vain ylioppilaat ja opettajat. Ylioppilaiden läheisille ja vieraille juhla striimattiin ruudulle.

Mansikkalan koulukeskuksen oli suunniteltu lokakuuksi samantapaista avointen ovien tilaisuutta, joka järjestettiin Vuoksenniskan koulukeskuksessa uudisrakennuksen valmistuttua.

– Sellaiseen tapahtumaan ei ole koronarajoitusten aikana mahdollisuutta. Tärkeintä on nyt, että koulun ja päiväkodin arki saadaan uudessa ympäristössä pyörimään turvallisesti, Minna Rovio sanoo.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset