Joutsenon sellutehdas kasvattaa kuorimon kapasiteettia kolmanneksella — Uuden linjan rakentaminen kuorimolle maksaa 30 miljoonaa euroa ja on Metsä Fibren suurin investointi tänä vuonna

Arttu Muukkonen

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre tekee Joutsenossa havusellua. Arkistokuva.
Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre tekee Joutsenossa havusellua. Arkistokuva.

Joutsenon sellutehdas Metsä Fibre laajentaa kuorimoaan ja näin ollen lisää havupuun kuorintaa kolmanneksella.

Metsä Fibre rakentaa kuorimolle kolmannen puunsyöttölinjan, joka valmistuttuaan korvaa nykyisen kakkoslinjan. Uusi linja pystyy käsittelemään kuitupuuta kerralla suuremman määrän kuin nykyiset kaksi linjaa. Kuorimon laajennus maksaa noin 30 miljoonaa euroa, ja se on Metsä Groupin suurin investointi tänä vuonna.

Joutsenon Metsä Fibren tehtaan johtaja Ari Tannisen mukaan investointia siivittää viime vuonna tehty ennätystulos, kun Joutsenossa tuotettiin sellua runsaat 674 500 tonnia. Tuotantoennätys antaa hyvät perusteet kehittää tehtaan toimintaa.

— Kuorimon laajennuksen ansiosta havupuun kuorintakapasiteettimme kasvaa kolmanneksella. Tämä tehostaa toimintaamme ja varmistaa kuorintakapasiteetin käyttövarmuuden pitkälle tulevaisuuteen sekä mahdollistaa myös sellutuotannon lisäämisen tulevaisuudessa, Tanninen sanoo.

Kuorimon laajennustyöt alkavat tämän vuoden lopussa ja sen päälaitteet toimittaa Valmet. Uusi linja otetaan käyttöön huhtikuussa 2020.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset