Etelä-Karjalan karhunkaatoluvista on käyttämättä enää kaksi, viimeisin karhu kaatui maanantaina Parikkalassa

Viimeiset kaksi poikkeuslupaa on tarkoitus käyttää Lappeenrannan lähialueella. Vuoksen yläpuolisen alueen luvat on kaikki käytetty.

Kai Skyttä

Viikonloppuja kaatoja tapahtui kaksi: lauantaina Ruokolahdella kaadettiin 160 kiloinen uros, ja sunnuntaina Ylämaalla 102 kiloinen naaras.
Viikonloppuja kaatoja tapahtui kaksi: lauantaina Ruokolahdella kaadettiin 160 kiloinen uros, ja sunnuntaina Ylämaalla 102 kiloinen naaras.

Karhunmetsästys alkoi poikkeusluvilla kaksi viikkoa sitten, 20. elokuuta. Maanantai-iltaan mennessä Etelä-Karjalassa oli kaatunut yhteensä 18 karhua. Lupia on jäljellä vielä kaksi Koillis-Kymen ja Raja-Kymen alueella.

Riistanhoitoyhdistykset sopivat alustavasti ennen jahdin alkua, että Etelä-Karjalaan myönnetyistä 20 poikkeusluvasta Imatran lähiseudulla käytetään 15, ja Lappeenrannan lähialueella viisi.

Imatran lähiseudun, niin sanotun Vuoksen yläpuolisen alueen poikkeusluvat on nyt käytetty. Jäljellä olevat kaksi lupaa on alustavasti sovittu Lappeenrannan alueen käytettäviksi. Mikäli lupia jäisi vielä kuun loppupuolelle, niin käyttöä voidaan tarkastella uudelleen.

Viikonloppuja kaatoja tapahtui kaksi: lauantaina Ruokolahdella kaadettiin 160 kiloinen uros, ja sunnuntaina Ylämaalla 102 kiloinen naaras. Viimeisin kaato tapahtui maanantaina Parikkalassa, jossa kaatui 161 kiloinen uroskarhu.

— Ainakin mitä eilen kuulin kentältä, niin Vuoksen yläpuoleisella alueella jäi älyttömän vahva karhukanta. Eilen oli neljä karhua haukussa samaan aikaan, mutta yksi lupa oli enää käytössä, ja se oli varattu Parikkalaan, Teemu Kouhia Etelä-Saimaan riistanhoitoyhdistyksestä kertoo.

Kouhia muistelee, että viime vuonna 20 poikkeusluvan käyttämisessä meni aikaa 18 päivää. Tänä vuonna mennään samassa tahdissa.

— Se on hyvä, että näitä kannanhoidollisia poikkeuslupia on, koska muuten karhukanta kasvaisi ihan älyttömästi, hän toteaa.

Uusimmat uutiset