Huhtasenkylän entiselle koululle Ruokolahdelle avattiin yksityinen koirapuisto — Olemme itsekin koiraihmisiä, kertovat kiinteistön omistavat Tiina ja Jarmo Vesterinen

Aidatun koirapuiston koko 4 000 neliötä. Tuntimaksu on viisi euroa.

Sopemäen koirapuisto

Tiina ja Jarmo Vesterinen rakensivat Huhtasenkylän koulun pihaan ison aitauksen koiria varten. Tilaa on ruhtinaallisesti, noin 4 000 neliötä.
Tiina ja Jarmo Vesterinen rakensivat Huhtasenkylän koulun pihaan ison aitauksen koiria varten. Tilaa on ruhtinaallisesti, noin 4 000 neliötä.

Imatran seudun ensimmäinen koirapuisto avattiin lauantaina Huhtasenkylän lakkautetulla kyläkoululla Ruokolahdella.

Sopemäen koirapuisto on tavanomaisesta poiketen yksityisomistuksessa ja maksullinen.

Koirapuiston rakensivat ja sitä ylläpitävät Sopemäen mansikkatilat yrittäjät Tiina ja Jarmo Vesterinen, jotka ostivat Huhtasenkylän entisen koulun Ruokolahden kunnalta tänä syksynä 30 000 eurolla.

Idea koirapuistoon tuli omista tarpeista sekä Facebookin Imatra-ryhmän keskusteluista. Imatralle on jo vuosikaudet toivottu omaa koirapuistoa, mutta sellaista ei ole vieläkään näköpiirissä, mistä koiranomistajat ovat pettyneitä.

— Siitä se ajatus lähti. Ei ole pitkä matka ajella Imatralta Huhtasenkylään, jos haluaa tällaista palvelua käyttää, Tiina Vesterinen sanoo.

Vesterisillä viisi omaa koiraa

Koirat ovat Tiina ja Jarmo Vesterisen yhteinen harrastus. Perheessä on viisi karhukoiraa, joiden kanssa he käyvät näyttelyissä ja hirvenhaukkukokeissa.

Metsästyslain mukaan koiria ei saa pitää vapaana puoleen vuoteen luonnoneläinten lisääntymisaikana. Tilavalle ja turvalliselle ulkoilualueelle on siis heilläkin käyttöä. Samalla palvelua tarjotaan muillekin alueen karvakuonoille, Tiina Vesterinen toteaa.

— Tilaa on useammallekin koiralle tulla juoksentelemaan samalla kertaa.

Huhtasenkylän koululle on lyhyt ajomatka Rautionkylästä.
Huhtasenkylän koululle on lyhyt ajomatka Rautionkylästä.

Koirapuiston tuntiveloitus on viisi euroa.

Maksullisuutta perustellaan koirapuiston kuluilla. Koko aluetta ympäröi lähes pari metriä korkea aita. Siihen kului paljon rakennusmateriaalia, sillä tilaa on ruhtinaallisesti, peräti 4 000 neliötä.

— Toiset ymmärtävät maksullisuuden hyvin, toiset eivät. Moni ei ehkä ole ajatellut, että koirapuisto on rakennettu meidän omilla rahoilla. Rautakaupan lasku oli yli tuhat euroa. Myös valaistuksesta ja aurauksesta tulee kuluja, Vesteriset kertovat.

Joka päivä auki

Koirapuistossa jokainen vastaa itse omasta koirastaan. Jokaisen toivotaan korjaavan itse pois koiransa mahdolliset jätökset.

Osoitteessa Niskapietiläntie 111 sijaitseva Sopemäen koirapuisto on avoinna joka päivä kello 8–20.

Vesteriset tarjoavat myös koulun liikuntasalia koiranomistajien käyttöön. Tilassa voi pitää vaikka koiratreffejä tai näyttelytreenejä, Tiina Vesterinen mainitsee.